Olağanüstü Hal İki Ay Daha Uzatıldı - Son Dakika
Güncel

Olağanüstü Hal İki Ay Daha Uzatıldı

Olağanüstü Hal İki Ay Daha Uzatıldı

Mısır Sivil Havcılık Bakanı Şerif Fethi'nin, önceki gün Paris-Kahire seferini yapan Mısır Hava Yolları'na ait uçağın Akdeniz'e düşmeşiyle ilgili, "Terör olasılığı kaza ihtimalinden güçlü" açıklama yapması, hem Fransa hükümetini hem de futbolseverleri endişelendirdi.

21.05.2016 11:40

Mısır Sivil Havcılık Bakanı Şerif Fethi'nin, önceki gün Paris- Kahire seferini yapan Mısır Hava Yolları'na ait uçağın Akdeniz'e düşmeşiyle ilgili, "Terör olasılığı kaza ihtimalinden güçlü" açıklama yapması, hem Fransa hükümetini hem de futbolseverleri endişelendirdi.

60 BİN KİŞİ KORUYACAK

Fransa Ulusal Meclisi, perşembe günü yaptığı oturumda geçen yıl kasım ayında hayata geçirilen olağanüstü hal durumunu iki ay daha uzattı.Böylece, bu Fransa'da düzenlenecek ve 10 Haziran'da başlayıp 10 Temmuz'da sona erecek olan Euro 2016 boyunca olağanüstü hal uygulanacak.

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve kararla ilgili, "Terör tehlikesi nedeniyle böyle bir karar gerekliydi" derken, güvenlik birimleri, şüphelendikleri kişilerin üstünü, onlara ait ev ve iş yerlerini çok daha kolay arayabilecek.

Fransa, Euro 2016 boyunca 45 bin asker ve polisin yanı sıra 15 bin de özel güvenlikçiyi görevlendirecek.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Olağanüstü Hal İki Ay Daha Uzatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement