Olimpiyat Sporcularını Elmalılı Kadınlar Giydirecek - Son Dakika
Güncel

Olimpiyat Sporcularını Elmalılı Kadınlar Giydirecek

Olimpiyat Sporcularını Elmalılı Kadınlar Giydirecek

Brezilya'da önümüzdeki yıl yapılacak 2016 Rio Yaz Olimpiyat Oyunlarında yarışacak 6 bin 500 sporcunun kıyafetlerini, Antalya'nın Elmalı ilçesinde kadınlar üretiyor.

13.11.2015 13:19  Güncelleme: 13:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Brezilya'da önümüzdeki yıl yapılacak 2016 Rio Yaz Olimpiyat Oyunları'nda yarışacak 6 bin 500 sporcunun kıyafetleri, Antalya'nın Elmalı İlçesi'nde kadınlar tarafından üretiliyor.

Elmalı'da kısa süre önce faaliyete geçen özel bir firmaya ait tekstil fabrikasında 2016 Rio Yaz Olimpiyat Oyunları'nda mücadele edecek sporcular için kıyafet üretimine başladı. Tekstil fabrikasında, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ile Elmalı Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde açılan kurslarda eğitim gören Elmalılı kadınlar çalışıyor.

Firma sahibi Celal Özdemir, "Anlaştığımız firmayla birlikte 2016 Brezilya Yaz Olimpiyatları'nda futbol ve basketbolun dışında 6 bin 500 sporcuyu giydireceğiz. Dünyanın en ünlü sporcuları Elmalılı kadınlarımızın el emeği, göz nuruyla ter dökecek. İlk teslimatımızı hafta sonu gerçekleştireceğiz" dedi.

Elmalı Belediye Başkanı Ak Partili Ümit Öztekin de "Elmalı ilçemiz spora yakın ve yatkın bir ilçedir. Ata sporumuz olan yağlı güreşler ilk defa ilçemizde yapılmıştır. Elmalı güreşlerini dünyanın bütün basın mensupları izlemekte ve haberini yapmaktadır. Şimdi ise Elmalı bütün sporculara spor giysisi üretmenin haklı gururunu yaşıyor. Elmalı bir dünya markası olma yolunda. Bu girişimin önünü açacak tüm gayretleri gösterdik. Elmalı'ya yeni bir istihdam alanı yaratılmasına katkıda bulunduk" diye konuştu. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Olimpiyat Sporcularını Elmalılı Kadınlar Giydirecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement