Ölüm Saçan Sahte İçki İmalathanesine Operasyon - Son Dakika
Güncel

Ölüm Saçan Sahte İçki İmalathanesine Operasyon

Ölüm Saçan Sahte İçki İmalathanesine Operasyon

İzmir'de sahte içkiye karşı operasyonlarını sıklaştıran polis, Bornova'daki imalathane ile Karabağlar'daki depoya baskın yaptı.

05.11.2015 15:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de sahte içkiye karşı operasyonlarını sıklaştıran polis, Bornova'daki imalathane ile Karabağlar'daki depoya baskın yaptı. İki kişinin gözaltına alındığı operasyonlarda, ölüme davetiye çıkartan yüzlerce şişe sahte rakı, viski ve vokta ele geçirildi.

İstanbul'da sahte rakı nedeniyle 26 kişinin ölmesinin ardından İzmir'de de benzer üzücü olayların yaşanmaması için İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri araştırma başlattı. Tütün Mamulleri ve Alkollü İçki Kaçakçılığı Büro Amirliği ekiplerinin istihbari araştırmaları sonrasında, Bornova'daki sahte içki imalathanesinin adresi tespit edildi. Yapılan baskında bin 596 şişe sahte rakı, votka ve viskinin yanı sıra 43 bin etiket, 500 fotokopi bandrol etiketi, pompalı tüfek, 6 dolu fişek, 2 bin 550 boş şişe, bin şişe kapağı, 3 litre içki yapımında kullanılan karamel, 500 litrelik iki metal tank, 800 litrelik metal tank, 50 litrelik plastik tank, 700 litre bidon içerisinde votka, 50 litre bindon içerisinde viski, 50 litre etil alkol ile sahte içki yapımında kullanılan aparatlar ele geçirildi. Sahte içki üretenlerin ayrıca, Karabağlar İlçesi'nde de bir işyerini depo olarak kullandıkları saptandı. Operasyonda gözaltına alınan K.Ş. ve N.G., ifadeleri alındıktan sonra adliyeye sevk edildi.

10 AYDA 31 BİN 708 ŞİŞE SAHTE İÇKİ ELE GEÇİRİLDİ

Bu arada 2015 yılının ilk 10 aylık bölümünde ise 88 operasyon yapıldığı, 31 bin 708 şişe sahte ve kaçak içki ele geçirildiği belirtildi. Operasyonlarda 135 kişinin gözaltına alındığı, 7'sinin tutuklandığı bildirildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ölüm Saçan Sahte İçki İmalathanesine Operasyon - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement