Ölümsüz Z Gala - Son Dakika
Güncel

Ölümsüz Z Gala

Ölümsüz Z Gala

Ölümsüz Z belgesel filminin çekimleri, 2015-2016 yıllarında, İzmir, Ayvalık, Yırca, Madrid ve Sevilla'da yapıldı.

06.04.2016 15:54  Güncelleme: 16:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Egeli üreticilerin, zeytin ağacına, zeytin meyvesine ve zeytinyağına olan duygusal bağını araştıran filmin danışmanlığını Ulusal Zeytin Zeytinyağı Konseyi Başkanı Ümmühan Tibet yaptı.

Belgeselin anlatıcısı Macit Sonkan. Tiyatro ve sinemadan sonra onu, bir belgeselde, ilk kez anlatıcı olarak izleyeceğiz. Sonkan, tam bir zeytin aşığı, Çeşme'de kendi zeytin ağaçlarını yetiştiriyor. Filmin besteleri Yaşar Üniversitesi tarafından Mehmet Can Özer'e sipariş edildi. Elektroakustik müziğin tanınmış isimlerinden Özer, daha önce de bir çok filmin müziklerini yapmış, dünyanın çeşitli yerlerinde konserler veriyor ve şu sıralar Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası için beste yapıyor.

EGELİNİN ZEYTİNE OLAN TUTKULU AŞKI, HERKESİ SARACAK!

Filmin kahramanları Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Cahit Çetin, Gödence Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Çağatay Özcan Kokulu, Urla'da yapımı devam eden Köstem Zeytinyağı Müzesinin kurucusu Levent Köstem, Güler Köstem, Kristal yağlarının sahibi Noel Micaleff, zeytinyağıyla yaptığı yöresel lezzetlerle adını duyuran Beğendik Abi lokantasının sahibi Handan Kaygusuzer ve yarımadalı zeytin üreticileri de galada olacak.

Fiyatıyla çok konuşulan, tağşiş iddialarıyla gündemden düşmeyen zeytinyağının Egedeki izlerini sürmek, onu barışın ve iyiliğin simgesi haline getiren insanın öyküsünü güçlü bir sinematografiyle izlemek için 8 Nisan Cuma günü saat 20.00'de sizleri İzmir Sanat'taki galaya bekliyoruz.

'Tutku ve sadakatle bağlananların öyküsü' Ölümsüz Z, galanın hemen ardından, 14 Nisan'da Ayvalık Slow Olive'de , 27 Nisan'da Olivtech Fuarında izleyiciyle buluşacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ölümsüz Z Gala - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement