Önce Girişimcilik Kursu, Sonra Destek - Son Dakika
Güncel

Önce Girişimcilik Kursu, Sonra Destek

Kendi işini kurmak isteyenlere Bornova Belediyesi ve KOSGEB'ten fırsat.

14.10.2014 16:41

Bornova Belediyesi'nin KOSGEB ile işbirliği yaparak kendi işinin sahibi olmak isteyenler için başlattığı 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'nin tanıtım toplantısı yapıldı, ilk başvurular alındı. Bornova Belediyesi Nikah Salonu'ndaki toplantıda bir iş fikri olup destek isteyen girişimci adaylarına hayallerini gerçeğe dönüştürmek için izlemeleri gereken prosedürler anlatıldı. Başvuruların 31 Ekim 2014'e kadar devam edeceği Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'nde 90 kişiye 70 saatlik kurs verilecek. Tüm kurs organizasyonunu Bornova Belediyesi üstlendiği için girişimci adayları hiçbir ücret ödemeyecek. Kurs sonunda başarılı olanlar KOSGEB desteklerinden de yararlanabilecek

"Hayalleriniz için harekete geçin, girişin' sloganıyla düzenlenen toplantıya Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Güney Hizmet Bölge Müdürü Mustafa Çanakçı ve girişimci adayları katıldı. Başkan Atila ile Çanakçı işbirliği protokolünü de imzaladı. Bornova Belediyesi Nikah Salonu'ndaki toplantıda KOSGEB'in yeni girişimcilere sağladığı destekler anlatıldı.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kapsamında başvuru yapanlar arasından yapılacak test ve mülakatın ardından seçilecek 90 kişiye 70 saat kurs verilecek. Kursu bitirip belge alanlar, iş planlarının kabulü halinde KOSGEB'in 'yeni girişimci desteği' kapsamında 30 bin lira hibe, 70 bin lira da iki yılı geri ödemesiz kredi desteğinden yararlanabilecek. Bornova Belediyesi, KOSGEB'le yapılan işbirliği çerçevesinde eğitim faaliyetlerini üstlenecek. Tüm kurs organizasyonunu Bornova Belediyesi üstlendiği için girişimci adayları hiçbir ücret ödemeyecek.

Toplantıya katılan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, üretmenin ve çalışmanın önemine değinerek, Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Çalışmadan, yorulmadan, üretmeden rahat yaşamak isteyen toplumlar; önce haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar" sözünü hatırlattı. Girişimcilik eğitiminin öneminin bu sözler ışığında daha da ortaya çıktığını dile getiren Başkan Atila, "Bu eğitimden faydalanacak bütün girişimcilere başarılar diliyorum. Kendi işlerini kurup üretime katılacak arkadaşlarımızın ülkemize büyük fayda sağlayacaklarına inanıyorum. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

KOSGEB Güney Hizmet Bölge Müdürü Mustafa Çanakçı şöyle konuştu: "Bu projenin en önemli tarafı istihdam yaratması. Böyle bir işlevi olan bir projede bizimle birlikte hareket ettiği için Bornova Belediye Başkanımız Olgun Atila'ya teşekkür ediyorum."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Önce Girişimcilik Kursu, Sonra Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement