Önce Seminer Ardından Spor - Son Dakika
Yerel

Önce Seminer Ardından Spor

Önce Seminer Ardından Spor

Sarıgöl Toplum Sağlığı Merkezi (TSM), tarafından ilçeye bağlı Çanakçı Mahallesinde kadınlara yönelik düzenlenen ’Akdeniz Anemisi’ konulu seminerin ardından kadınlara toplu spor hareketleri yaptırıldı.

05.05.2015 13:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sarıgöl Toplum Sağlığı Merkezi (TSM), tarafından ilçeye bağlı Çanakçı Mahallesinde kadınlara yönelik düzenlenen 'Akdeniz Anemisi' konulu seminerin ardından kadınlara toplu spor hareketleri yaptırıldı.

Sarıgöl Toplum Sağlığı Merkezi'nde (TSM) görevli Hemşire Döndü Sezgin ve Ebe Emel Yılmaz tarafından Çanakçı Mahallesi sakini kadınlara Akdeniz Anemisi, hipertansiyon, güvenli annelik hakkında bilgiler verildi. Kadınlara seminerde ayrıca, tuzsuz beslenme ve güneş altında kalınmasının zararları anlatıldı.

Akdeniz Anemisi'nin önemini anlatan Hemşire Döndü Sezgin, "Akdeniz Anemisi çok ciddi kalıtsal hastalık olup, kanda genlerden belli olmaktadır. Evlenecek olan gençlerin mutlaka kan vermesinde yarar vardır. Akdeniz ülkesiyiz bu nedenle bu hastalığı tanımak gerekir." dedi.

Çanakçı Mahallesi kadınları seminerden sonra, Hemşire Döndü Sezgin'in gösterdiği egzersizlerle birlikte uzun süre spor yaparak günün yorgunluklarını üzerinden attılar. Mahalleli kadınlar, "Artık burada öğrendiğimiz spor egzersizlerini her sabah tarlaya giderken ve akşam tarladan geldikten sonra aksatmadan yapacağız." dediler. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Önce Seminer Ardından Spor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement