Önce Yanlış Kişiyi Öldürdüler, Kan Davalılarını Öldürmek İçin 1 Yıl Daha Beklediler - Son Dakika
Güncel

Önce Yanlış Kişiyi Öldürdüler, Kan Davalılarını Öldürmek İçin 1 Yıl Daha Beklediler

Önce Yanlış Kişiyi Öldürdüler, Kan Davalılarını Öldürmek İçin 1 Yıl Daha Beklediler

Düzce'nin Cumayeri İlçesi'nde önceki yıl ve geçen yıl Ramazan ayının 12'inci günü işlenen cinayetler aydınlatıldı.

11.01.2015 15:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düzce'nin Cumayeri İlçesi'nde önceki yıl ve geçen yıl Ramazan ayının 12'inci günü işlenen cinayetler aydınlatıldı. Cinayetlerden ilkinin yanlışlıkla, ikincisinin ise kan davası nedeniyle işlendiği anlaşıldı.

Batman'da 1983 yılında, Ramazan ayının 12 günü Nasır Acar'ı öldüren ve cezaevinde suçunun cezasını çeken Sait Tatu, tahliye olduktan sonra Düzce Cumayeri'nde kendine yeni bir hayat kurdu. Sait Tatu'nun peşine düşen kan davalalıları, aynı renk traktöre binen komşusu Halit Karabulut'u Tatu'ya benzeterek Ramazan ayının 12'inci günü tabancayla öldürdü. Ancak bu cinayeti yanlışlıkla işlediklerini anlayan şüpheliler, bir yıl daha bekleyerek yine Ramazan ayının 12'inci günü Sait Tatu'yu tabanca ve tüfekle öldürdü.

BİR YIL DAHA BEKLEDİLER

Yanlış kişiyi vurduklarını öğrenen şüpheliler, intikam için akrabalarının öldüğü gün olan Ramazan ayının 12'inci günü olması için bir yıl daha beklediler. 2014 yılının Ramazan ayının 12'inci günü, traktörüyle bahçesine giden Sait Tatu çapraz ateşe alınarak öldürüldü. Uzun namlulu tüfek ve tabancaların kullanıldığı cinayeti gerçekleştirenler kaçtı.

Her iki olayı araştıran Düzce Emniyet Müdürlüğü ekipleri, komşu olan Halit Karaduman ve Sait Tatu'nun birer yıl arayla Ramazan ayının 12'inci günü öldürülmesi üzerinde durdu. Yapılan araştırmada Sait Tatu'nun, 1983 yılında Batman'da tarlalara verilecek su nedeniyle tartıştığı Nasır Acar'ı Ramazan ayının 12'inci günü tabancayla vurarak öldürdüğü, cezaevinde suçunun cezasını çektikten sonra ailesiyle birlikte 2000 yılında Cumayeri'ne yerleştiği belirlendi.

BATMAN VE DÜZCE'DE OPERASYON

Düzce Emniyet Müdürlüğü, her iki olayın şüphelilerini yakalamak için Batman Emniyet Müdürlüğü, Batman İl Jandarma Komutanlığı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile ortaklaşa operasyon gerçekleştirdi. Batman'da özel harekat polislerinin de katılımıyla Kozluk, Beşiri ve Şat mezraları ile İstanbul'da Zeytinburnu ve Güngören'de yapılan operasyonlarda İ.G., M.G., Y.A., Z.A., B.A., M.A., Ş.A., A.G. ve BA. gözaltına alınırken, cinayette kullanıldığı düşünülen iki kalaşnikof marka tüfeğe de el konuldu. Düzce'ye getirilen 9 kişi bugün adliyeye sevk edildi. - Zce

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Önce Yanlış Kişiyi Öldürdüler, Kan Davalılarını Öldürmek İçin 1 Yıl Daha Beklediler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement