"Önümüzdeki günlerde 500 Yezidinin daha geleceğini öngörüyoruz" - - Son Dakika
Güncel

"Önümüzdeki günlerde 500 Yezidinin daha geleceğini öngörüyoruz" -

"Önümüzdeki günlerde 500 Yezidinin daha geleceğini öngörüyoruz" -

Irak'ta yaşanan saldırılardan kaçarak Batman'a yerleştirilen Yezidilerin sayısının 442'e ulaştığı bildirildi.

12.08.2014 17:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak'ta yaşanan saldırılardan kaçarak Batman'a yerleştirilen Yezidilerin sayısının 442'e ulaştığı bildirildi

HDP Batman İl Başkanı Mahmut Çiftçi, Atatürk Parkı'nda düzenlenen basın açıklamasında, IŞİD saldırılarından kaçarak Batman merkez ve köylere yerleştirilen Yezidilerin sayısının 442 kişiye ulaştığını belirtti.

"Yezidiler, tarih boyunca inancından veya kimliğinden dolayı hiç kimseyi şiddete ve ötekileştirmeye maruz bırakmadıkları halde bugün Ortadoğu coğrafyasında soykırıma uğratılmaktadırlar" diyen Çiftçi, Şengal'de yaşanan IŞİD saldırılarının kabul edilemez olduğunu aktardı.

Çiftçi, "Ne yazık ki Kürt toplumu tarihinin en büyük felaketlerinden birini daha yaşamaktadır. Şengal'de yaşanan vahşet, katliam neredeyse Halepçe katliamına varmış, hatta bazı yönleriyle bu soykırımı aşan bir nitelik kazanmıştır. IŞİD adlı barbar örgütün yaptıklarının sonucu olarak bu insani trajediye dair yaşanan gerçek tablo henüz tam olarak ortaya çıkmamıştır. Göç halen devam etmektedir. Şuan 442 Yezidi kentimizde geldi. Önümüzdeki günlerde 500 Yezidinin daha kente geleceğini öngörüyoruz" diye konuştu.

Açıklamaya, HDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, DBP Batman İl Eşbaşkanı Serdar Atalay, Batman Belediye Başkanı Sabri Özdemir, Eşbaşkan Gülistan Akel, HDP ve DBP'li yöneticiler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Önümüzdeki günlerde 500 Yezidinin daha geleceğini öngörüyoruz' - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement