Operasyonlar Sırasında Yıkılan Evler Yüksekovalılara Ekmek Kapısı Oldu - Son Dakika
Güncel

Operasyonlar Sırasında Yıkılan Evler Yüksekovalılara Ekmek Kapısı Oldu

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde hendek operasyonlarında yıkılan binaların enkazı bölgedeki işsiz gençler ve çocuklar için ekmek kapısına dönüştü.

20.08.2016 20:05  Güncelleme: 20:07

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde teröristlerin kurduğu barikat ve hendeklerin kaldırılması için 13 Mart'ta kapsamlı bir operasyon başlatıldı. Yıkılan hayatlar ise bir başkasının ekmek kapısı oldu.

5 BİN BİNA HASAR GÖRDÜ, 1300 BİNA YIKILACAK

Hakkari'de yaşanan yoğun çatışmalar nedeniyle özellikle Cumhuriyet, Göngür, Mezarlık, Orman, Eski Kışla, Dize ve Kuruköy mahallelerinde yaklaşık 5 bin bina büyük hasar gördü.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı ekiplerin hasar tespit çalışmalarından sonra ise bu binalar için yıkım kararı verildi. Yetkililer, ilçedeki çalışmaların titizlikle sürdürüldüğünü, şu ana kadar da 1300 binanın yıkıldığını söyledi.

İŞSİZ GENÇLER ve ÇOCUKLAR İÇİN EKMEK KAPISI OLDU

Binaların yıkılması ilçede yaşayan birçok işsiz için de umut kapısı oldu. Yıkılan binaların çevresinde bulunan işsiz gençler ve çocuklar, harfiyatlardan çıkan demir ve çeşitli malzemeleri toplayarak sattıklarını, elde ettikleri gelirden de memnun olduklarını söyledi.

Operasyonlar Sırasında Yıkılan Evler Yüksekovalılara Ekmek Kapısı Oldu

Son Dakika Güncel Operasyonlar Sırasında Yıkılan Evler Yüksekovalılara Ekmek Kapısı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement