Operasyonların Düzenlendiği İdil'de Bin 200 Yapı Hasar Gördü - Son Dakika
Güncel

Operasyonların Düzenlendiği İdil'de Bin 200 Yapı Hasar Gördü

Operasyonların Düzenlendiği İdil\'de Bin 200 Yapı Hasar Gördü

Şırnak'ın İdil İlçesi'nde 43 gün süren sokağa çıkma yasağı sırasında yürütülen operasyonların bitmesi ile ilçede yapılan tespit çalışmalarında, bin 200 yapının hasar gördüğü belirtildi.

21.04.2016 16:44

Şırnak'ın İdil İlçesi'nde 43 gün süren sokağa çıkma yasağı sırasında yürütülen operasyonların bitmesi ile ilçede yapılan tespit çalışmalarında, bin 200 yapının hasar gördüğü belirtildi.

Merkezi Diyarbakır'da bulunan ve 116 belediyenin üye olduğu Güneydoğu Anadolu Bölgesi Belediyeler Birliği (GABB), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu'nun, geçen ay sonundan itibaren sokağa çıkma yasağının 21.00- 04.30 saatleri arasında uygulandığı İdil İlçesi'nde, hasar tespit raporunun tamamlanmasının ardından, altyapı ve üstyapı sorunlarının çözümü çalışmaları sürüyor. Hasar tespit ve riskli yapılara ilişkin de çok amaçlı çalışmalarını sürdürüyor.

YASAĞIN KALKMASIYLA 26 BİN 500 NÜFUSLU İLÇEDE 15 BİN KİŞİ YAŞIYOR

İdil ilçesi için GABB tarafından hazırlanan raporda, mimar, mühendis, tekniker ve yapı kontrol teknik uzmanlarından oluşan 42 kişilik ekibin çatışmaların yoğun yaşandığı Turgut Özal ve Yeni Mahallelerinde zarar gören ev ile işyerlerinde inceleme yaptığı belirtildi. İnceleme yapılan yerlerle ilgili hasar tespit tutanağının hazırlandığı belirtilen raporda, "Sokağa çıkma yasağı ve çatışmalar yaşanmadan önce 26 bin 500 nüfuslu İdil'de, şimdi yasağın kısmen kaldırılmasıyla birlikte yaklaşık 15 bin kişi yaşıyor" denildi.

GABB ve TMMOB Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulunun raporunda, çatışmalar nedeniyle evlerin yıkıldığı, evsiz kalan birçok kişiye GABB ve İdil Belediyesi'nce, yemek, su ve temel gıda ihtiyaçları dağıtılmaya başlandığı da belirtilerek, "Bir çok yurttaş evsiz kaldığı için akrabalarının yanına taşınırken, bazı yurttaşlar da ilçeden zorunlu olarak göç etmek zorunda kaldı. Yapılan tespit ve hasarların incelenmesi sonucunda, Turgut Özal ve Yeni Mahalle'deki birçok yurttaş hasar görmüş evlerini yıktırmak istemediklerini, onarılmasını istediklerini ilgili makamlara başvurmak ve itiraz dilekçelerini sunacaklarını dile getirdiler. Yapılan çalışmalar neticesinde, toplamda bin 200 hasarlı yapı var. Bunun 700'ü az, 280'i orta ve 100'ü ağır hasarlı olup, 120'si yıkık olmak üzere harabeye dönmüş yapı tespit edilmiştir. Birlik olarak çatışmalı süreçte zarar gören kentlerimiz ve gücü olmayan belediyelerimizle dayanışma ağımızı sürdürmeye ve ihtiyaçları doğrultusunda her türlü desteği vermeye devam edeceğiz" denildi.

- Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Operasyonların Düzenlendiği İdil'de Bin 200 Yapı Hasar Gördü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement