Ordu - Bakan Topçu: Yüz Yıldır Bu Memlekette Kutu Hadiseleri Yeni mi Oluyor - Son Dakika
Güncel

Ordu - Bakan Topçu: Yüz Yıldır Bu Memlekette Kutu Hadiseleri Yeni mi Oluyor

Ordu - Bakan Topçu: Yüz Yıldır Bu Memlekette Kutu Hadiseleri Yeni mi Oluyor

Bakan Topçu: Yüz yıldır bu memlekette kutu hadiseleri yeni mi oluyor KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu Ordu'da yaptığı konuşmada, "Yüz yıldır bu memlekette kutu hadiseleri yeni mi oluyor.

31.10.2015 14:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Topçu: Yüz yıldır bu memlekette kutu hadiseleri yeni mi oluyor

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu Ordu'da yaptığı konuşmada, "Yüz yıldır bu memlekette kutu hadiseleri yeni mi oluyor. Vahiy mi indi gökten ne oldu. Biz bu memlekette TIR'lar bankaların arkasına yaklaştırıldı, çuvallarla TIR'lara para toplandı, hep beraber görmedik mi?" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu bugün Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu ile birlikte Ordu Muhtarlar Federasyonu'nu ziyaret etti. Bedel ödememek için feraset gerektiğine vurgu yapan Bakan Topçu, "Milliyetçisi, İslamcısı, şusu busu pat pat pat dizildiler. Kimi kandırıyorlar bunlar. Allah'a şükür bu milletin feraseti var. Yüz yıldır bu memlekette kutu hadiseleri yeni mi oluyor? Vahiy mi indi gökten ne oldu. Biz bu memlekette TIR'lar bankaların arkasına yaklaştırıldı, çuvallarla TIR'lara para toplandı hep beraber görmedik mi? Bunları derken haksızlık, hukuksuzluk sorulmasın demiyorum. Ama birileri ellerindeki medya gücüyle bizi algıyla yönetiyorlar. Yüz yıldır içimize sızanlar akı kara, karayı ak bize gösteriyorlar. İşte burada bedel ödemememiz için feraset lazım. Allah'a hamdolsun bizim genetiğimizde bu var. Ferasetli bir milletiz sadece dikkatli bakacağız" dedi.

MUHTARLARA VERİLEN SİLAH GÖREVDEN SONRA GERİ ALINMAMALI

Muhtar maaşlarının 1300 TL'ye çıkarılmasından sonra silah konusunun da gündemde olduğunu belirten Bakan Yalçın Topçu, "1300 TL olan maaşınız inşallah çok kısa sürede daha yükseklere çıksın. Özlük haklarınız noktasında hiç kimseye eyvallahınız olmasın. Siz devletin ve demokrasinin kapısısınız. Milletle yüz yüze faaliyetler yapıyorsunuz. Neticede orada devleti temsil ediyorsunuz, hem de seçilmiş olmaktan dolayı milleti temsil ediyorsunuz. Herkes dost olmuyor, neticede birisinin menfaatine dokunuyorsunuz. Öbürünün şunu oluyor, bunu oluyor. Güvenlik çok esas ve o silah sizin görev yaptığınız sürece verildiği gibi görevden sonra da onu sizden almamaları gerekiyor. Çünkü derler ki 'su uyur ama düşman uyumaz.' Caydırıcı bir unsurdur muhtarımıza bunu vefatına kadar Allah uzun ömür versin taşıması hak görmeliyiz. Devlet için ilk kapıdır muhtarlık hem de demokrasinin ilk kapısıdır" dedi.

Altınordu İlçesi'nin 2 kadın muhtarının da bulunduğu ziyarette kadın muhtarlara dikkat çeken Bakan Topçu, "Muhtarların içinde hanım olması çok daha önemli şey. İnşallah sayınız artsın, bu devletin ve demokrasinin bir basamağı olan muhtarları bıyıklı takımdan kurtarın biraz" diye espri yaptı.

Ordu Muhtar Federasyonu Başkanı ve Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz, Bakan Topçu'ya muhtarlara desteği ve ziyaretinden dolayı teşekkür etti.

Bakan Yalçın Topçu daha sonra kentte çeşitli sivil toplum kuruluşu ve esnafları ziyaret ederek ziyaretlerini sürdürdü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ordu - Bakan Topçu: Yüz Yıldır Bu Memlekette Kutu Hadiseleri Yeni mi Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement