Ordu'da 3 Derneğe İçişleri Bakanlığı'ndan Yardım - Son Dakika
Yerel

Ordu'da 3 Derneğe İçişleri Bakanlığı'ndan Yardım

Ordu\'da 3 Derneğe İçişleri Bakanlığı\'ndan Yardım

Ordu’da 3 dernek İçişleri Bakanlığı bütçesinden proje karşılığı yardımı almaya hak kazandı.

15.09.2014 18:27

Ordu'da 3 dernek İçişleri Bakanlığı bütçesinden proje karşılığı yardımı almaya hak kazandı.

İçişleri Bakanlığı'nın 2014 yılı bütçesinden proje yardımı alan dernekler açıklandı. Buna göre, Ünye Bedensel Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Derneği 'Bizde Varız', Gülsultan Kadını Geliştirme Derneği ise 'Bağırsam Sesimi Duyar mısın?' ve Genç Düşler Atölyesi Derneği'nin 'Ben Hergün Varım' projesi yardım almaya hak kazanan projeler oldu.

Yardım almaya hak kazanan derneklerin projelerinin tanıtıldığı ve protokol imza töreni Ordu Valiliği Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Törene Vali İrfan Balkanlıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Taşkın Yurdakul, İl Dernekler Müdürü Nazan Aydoğan, Altınordu Milli Eğitim Müdürü Sezai Akarsu, dernek başkanları ve yöneticileri katıldı.

ENGELLİLERE SPOR İMKANI

Ünye Bedensel Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Derneği'ne ait 70 bin 375 TL'lik bütçeye sahip olan 'Bizde Varız' projesini tanıtan Dernek Başkanı Nihat Yerlikaya, "Proje ile Ünye'de yaşayan engellilerin spor yapmalarına imkan sağlayacak ekipman ve malzemelerin temin edilmesi, engelli bireylerin sosyal hayata katılımlarını sağlamak, kamuoyunda her türlü engelin aşılabileceği konusunda farkındalık oluşturmak istiyoruz" dedi. Yerlikaya, projenin 15 Ağustos 2014-20 Nisan 2015 tarihleri arasında uygulanacağını belirtti.

ZİHİNSEL ENGELLİ GENÇLERE TERAPİK PROJE

Genç Düşler Atölyesi Derneği'nin 51 bin 120 TL'lik bütçeye sahip olan 'Ben Hergün Varım' proje Koordinatörü Murat Arslan da, projelerinin zihinsel engelli gençlerin yapılacak etkinliklerle sosyal hayata katılımı ve farkındalığın artırılmasını amaçladıklarını söyledi. Arslan, "Gençlere müzik, resim, elişi, halk oyunları gibi sosyal aktiviteler yoluyla eğlenerek öğrenme, hatıra ormanı oluşturarak doğa sevgisi ve yaz kampı etkinlikleriyle spor alışkanlığı kazandırmak istiyoruz. 400 aileye akademik seviyede seminerler, daha önce eğitim almamış 60 aileye sosyal kabul ve uyum süreci, iletişim yönleri, davranış değiştirme ve günlük hayata adaptasyon eğitimi verilecek. İlimizde 2500 dolayında zihinsel engelli insanımız bulunmaktadır" diye konuştu.

Arslan, proje süresinin 27 Ekim 2014-15 Temmuz 2015 olduğunu belirtti.

CİNSEL İSTİSMARA KARŞI EĞİTİM

Toplam bütçesi 44 bin TL olan yardım alınan miktarın ise 36 bin 892 TL olduğu Gülsultan Kadını Geliştirme Derneği'ni ise 'Bağırsam Sesimi Duyar mısın?' projesini tanıtan Dernek Başkanı Nurşen Güney, "Toplumda sosyal risk altında bulunan çocuklar, gençler ve kadınların her türlü cinsel istismardan korunmalarını sağlamak amacıyla öncelikle annelerin eğitilmesini hedefliyoruz" diyerek, "Proje ortaklarından eğitimci havuzu oluşturarak sosyal destek sistemi geliştirilmesi, kadınlar ve özellikle annelere yönelik eğitim faaliyetleri ile öğrencilerde farkındalık ve duyarlılık oluşturacak eğitim materyalleri hazırlanması, vatandaşların katılımıyla konferans düzenlenmesi amacımız" şeklinde konuştu.

Güney, projenin süresinin 6 Ekim 2014-5 Haziran 2015 olduğunu kaydetti. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ordu'da 3 Derneğe İçişleri Bakanlığı'ndan Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement