Ordu'da Deprem ve Yangın Tatbikatı - Son Dakika
Yerel

Ordu'da Deprem ve Yangın Tatbikatı

Ordu\'da Deprem ve Yangın Tatbikatı

Ülke genelinde her yıl 28 Şubat tarihinde kutlanan "Sivil Savunma Günü", Ordu'da da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

28.02.2013 14:48

Ülke genelinde her yıl 28 Şubat tarihinde kutlanan "Sivil Savunma Günü", Ordu'da da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Sivil Savunma Günü kutlama etkinlikleri çerçevesinde, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından Ordu Merkez Atatürk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nde deprem ve yangın tahliye tatbikatı yapıldı.

Atatürk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi bahçesinde yapılan deprem ve yangın tahliye tatbikatına Vali Orhan Düzgün, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şeref Çakmak, Belediye Başkanı Seyit Torun, Vali Yardımcısı Abdullah Demir, İl Emniyet Müdür Vekili Hakan Ateştenyılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Aydın, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Iışık, daire müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne bağlı Sivil Savunma Arama Kurtarma ekipleri ile itfaiye ve sağlık görevlilerinin katıldığı tatbikatta, senaryo gereği meydana gelen deprem ve Atatürk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi kalorifer kazan dairesinde çıkan yangın sonrası üst katlardaki yaralıların tahliyesi ve ambulanslarla hastanelere sevki canlandırıldı.

Muhtemel bir yangın, deprem ve doğal afetlere karşı hazırlıklı olmak ve bu konuda öğrencilere tecrübe kazandırmak amacıyla yapılan yangın ve deprem tatbikatında senaryo gereği, okulun üst katında bulunan öğrenciler, öğretmen eşliğinde tahliye edilirken, okulun çatı katında dumandan etkilenen öğrencileri itfaiye merdiveniyle kurtardı. Öğrenciler, ambulansta yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. Okulun 2. katında mahsur kalan Edebiyat Öğretmeni Şahin Dündar ile öğrencileri ise sivil savunma ekipleri tarafından açılan atlama yatağına atlayarak kurtarıldı. Dersliklerde mahsur kalan öğrenciler ekipler tarafından kurtarılarak güvenlik bölgelere taşınırken, hırsızlık olaylarına karşıda emniyet güçleri tarafından anında müdahale edildi.

Başarıyla gerçekleştirilen tatbikat sonrası tatbikatta görev alan personeli tebrik eden Vali Orhan Düzgün, protokol üyeleri ile birlikte kurulan çadırlarda tedavi gören yaralıları ziyaret ederek 'geçmiş olsun' dileklerini iletti.

Vali Orhan Düzgün, Sivil Savunma Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, "28 Şubat Sivil Savunma Günü nedeniyle biz de İl Afet Acil Durum Müdürlüğümüz ve Sağlık Meslek Lisemizin işbirliğinde öğrencilerimize ve vatandaşlarımıza yönelik tatbikatı gerçekleştirmiş olduk" diyerek, deprem, sel ve heyelan gibi afetlerle her an karşılaşılabileceğine dikkat çekti.

"Afet öncesinde alınması gereken tedbirler, afetle karşılaştığımızda hazırlıklı olmamız için afet öncesi, afet sırasında ve afet sonrasında yapılması gerekenlere yönelik çok ayrıntılı bir tatbikat yapıldı" diyen Vali Düzgün, "Hava zaman zamanda yağmurluydu. Afetin yağmur, kar, soğuk, sıcak gibi bir bekleme durumu yok. O nedenle bu yağmurlu havada arkadaşlarımızın değerli gayretleriyle bu çalışmaları yapan, emeği geçen Afet Acil Durum Müdürlüğümüzle, Sağlık Meslek Lisesi Müdürlüğümüze, hem de bu programda rol alan sağlık Müdürlüğümüzün, Emniyet Müdürlüğümüzün ekiplerine ve Ordu Belediyemizin İtfaiye teşkilatına da teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ordu'da Deprem ve Yangın Tatbikatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement