Ordu'da Seçim Hazırlıkları - Son Dakika
Güncel

Ordu'da Seçim Hazırlıkları

Ordu\'da Seçim Hazırlıkları

7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak milletvekili genel seçiminin Ordu’da centilmenlik, huzur ve güven içinde geçmesi için siyasi parti il başkanları ve yöneticilerinin katılımıyla ‘Seçim Güvenliği Toplantısı’ yapıldı.

22.04.2015 17:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak milletvekili genel seçiminin Ordu'da centilmenlik, huzur ve güven içinde geçmesi için siyasi parti il başkanları ve yöneticilerinin katılımıyla 'Seçim Güvenliği Toplantısı' yapıldı.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nun daveti üzerine valilik makamında gerçekleştirilen toplantıya AK Parti İl Başkanı Uğur Çelenk, CHP İl Başkanı Cemil Cebeci, MHP İl Sekreteri Sinan Korkmaz, DSP İl Başkanı Hayati Sönmez, DP İl Başkanı Akif Alan, AK Parti Altınordu İlçe Başkanı İbrahim Hekim katıldı.

Vali Balkanlıoğlu, toplantıyı, Ordu'da seçimlerin centilmence, huzur ve güven ortamında geçmesi için siyasi partilerin yöneticileriyle karşılıklı görüş alışverişinde bulunmak amacıyla düzenlediğini söyledi. Ordu'nun bir huzur kenti olduğunu belirten Vali Balkanlıoğlu, "Yapmış olduğum değerlendirmelere göre geçmiş yıllarda yapılan seçimlerde Ordu'da kayda değer bir sorun, sıkıntı veya olay olmamış. Bu sevindirici bir durum. Biz istiyoruz ki, diğer seçim dönemlerinde de olduğu gibi bu seçimde huzur içinde geçsin. Herkes kendini adil bir şekilde ifade edebilsin. Fakat yine de her ihtimali göz önüne alarak, tedbirimizi almalıyız. İnşallah bu seçimde de bir sorun, sıkıntı veya olay yaşanmayacaktır" dedi.

SEÇİM DÖNEMİNDE HUZUR HAKİM OLACAK

Toplantıya katılan siyasi partilerin yöneticileriyle yapılan görüş alışverişinde, siyasi partilerin ve adayların birbirlerine saygı içinde centilmence bir propaganda dönemi ve seçim süreci yürütmeleri, YSK kararlarıyla belirlenen alanlar dışında, çevre ve görsel kirliliğe neden olacak şekilde afiş ve pankart asılmaması, hasta, yaşlı, öğrencilerin durumunu dikkate alarak, insanları rahatsız edecek şekilde yüksek sesle müzik yayını ve propaganda yapılmaması, hukuka aykırı durumların görülmesi veya tespit edilmesi halinde idari ve adli makamlara bildirilmesi, trafiği tehlikeye düşürecek ve trafik sıkışıklığı yaşatacak uzun araç konvoyları yapılmaması konularında görüş birliğine varıldı.

Vali Balkanlıoğlu, toplantıya katılan siyasi parti yöneticilerinden, Türkiye'ye örnek teşkil edecek şekilde centilmence bir propaganda dönemi ve huzurlu bir seçim geçirilmesi dileğinde bulundu.

DEMOKRATİK OLGUNLUK ÖRNEĞİ

Toplantı için Vali İrfan Balkanlıoğlu'na teşekkür eden siyasi parti yöneticileri de, "Bizler parti yöneticileri olarak, seçim süresince sokakta hiçbir sorun ve sıkıntı yaşamayacağımızı düşünüyoruz. Ordu küçük bir şehir olduğu için bizler bir birimizi iyi tanıyoruz. Çoğumuz arkadaşız, akrabayız, dostuz. Ordu'da seçimler büyük bir demokratik olgunluk içinde geçer. Ordu bu konuda Türkiye'nin sayılı illerinden birisidir. Örnek illerinden birisidir. Ordu'da demokrasi kültürü ve geleneği yerleşmiştir. İnşallah her yer Ordu gibi olur. Parti yöneticileri olarak, geçmiş seçimlerde gösterdiğimiz centilmenliği bu seçimde de göstereceğiz" şeklinde konuştular. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ordu'da Seçim Hazırlıkları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement