Bir Efsane Gerçek Oluyor! Ordu'nun Dereleri Yukarı Akacak - Son Dakika
Güncel

Bir Efsane Gerçek Oluyor! Ordu'nun Dereleri Yukarı Akacak

Bir Efsane Gerçek Oluyor! Ordu\'nun Dereleri Yukarı Akacak

Altınordu sahili ile 530 rakımlı Boztepe arasında uygulanması planlanan basamaklı merdiven projesiyle türkülere konu olan Ordu'nun dereleri yukarı akabilecek.

08.02.2016 16:27  Güncelleme: 16:50

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Enver Yılmaz, hazırladıkları merdiven projesiyle adına türküler yakılan Ordu'nun derelerini tersine akıtacaklarını söyledi.

SULAR YUKARI AKITILACAK

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Altınordu sahili ile 530 rakımlı Boztepe arasında uygulanması planlanan basamaklı merdiven projesini yerinde inceledi. Projeyle birlikte, kültür merkezi olarak kullanılan tarihi Taşbaşı Kilisesi'nin hemen yanından geçen derenin altındaki 150 metrelik kısımda suların yukarı akıtılması planlanıyor.


"ÇOK İLGİNÇ VE ENTERESAN PROJE"

Deniz seviyesinden Boztepe'ye ulaşacak basamaklı merdiven projesinin dünyanın en uzun merdiveni olacağını belirten Başkan Enver Yılmaz şu bilgileri verdi: "Ordu Kent Konseyimizin Başkanlığında, turizmci Enis Ayar ve arkadaşlarının bize daha önce getirmiş oldukları Boztepe'ye merdiven projesi vardı. Merdiven projesini inceledik. Projenin içeriği Taşbaşı Kilise'nin bahçesinden ya da denizin kenarından, mevcut yolun altından dere boyu bir tünel açmak suretiyle bu çıkıştan itibaren de 150 metrelik tünelden sonra da, Boztepe'ye kadar bir merdiven projesiydi. Çok ilginç ve ekstrem bir proje. Bize arkadaşlarımız derenin tersine akıtılması fikriyle geldiklerinde bunun güzel bir düşünce olduğunu söyledim. 'Ordu'nun dereleri aksa yukarı aksa' diye başlayan ve tüm Türkiye'nin bildiği türkümüzde ki gibi bir şey yapabilir miyiz araştıracağız. Teknik arkadaşlara gerekli talimatları verdim. Burada teknolojiden veya teknik imkansızlıklardan kaynaklanan neler yaşayabiliriz onunla ilgili gerekli araştırmaları yapacağız."


Enver Yılmaz, proje gerçekleştirildikten sonra Boztepe'ye kadar olan bir merdiven projesinin dünyanın en uzun soluklu merdiveni olacağını, projenin uygulamaya geçmesiyle birlikte kente çok ciddi bir potansiyel katacağını da sözlerine ekledi.



Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bir Efsane Gerçek Oluyor! Ordu'nun Dereleri Yukarı Akacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • serdar talak: baskanim size calismak yakisiyor 3 3 Yanıtla
  • Deli yürek: Ordunun radarlari yukarıdan geçen uçaklara ceza kesebiliyormu 2 0 Yanıtla
  • Adsız: yukari akinca ne olacakmis asagidakiler ne yapacak. 1 1 Yanıtla

Advertisement