Organ Bağışı 18 Kişiye Hayat Oldu - Son Dakika
Yerel

Organ Bağışı 18 Kişiye Hayat Oldu

Organ Bağışı 18 Kişiye Hayat Oldu

Balıkesir’in Edremit ilçesi 2014 yılında 5 donör tarafından gerçekleştirilen organ bağışları ile 18 kişiye hayat verdi.

23.06.2015 14:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Edremit ilçesi 2014 yılında 5 donör tarafından gerçekleştirilen organ bağışları ile 18 kişiye hayat verdi. Edremit'in de bağlı olduğu Bursa Bölgesi 2014 yılında organ bağışında Türkiye birincisi oldu.

Bursa Bölgesi'nin 2014 yılında organ bağışında birinci olmasında katkısı olan Edremit Devlet Hastanesi personeli takdir belgesi ile ödüllendirildi. Sağlık Bakanlığı, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan takdir belgeleri düzenlenen sade bir tören ile Baş Hekim Oktay Yıldırım tarafından takdim edildi. Uzman Dr. Murat Daş, Hemşire Münire Çağıl ve Mürvet Bayraktar takdir belgelerini aldılar.

Baş Hekim Oktay Yıldırım, "Bu başarı, organ bağışına ilgi gösteren bölge halkının başarısıdır. Bu bağışlar organ bekleyen hastalara tekrar hayat olmuştur. Kendilerine yüce Allah'tan rahmet diliyor, yakınlarına minnet duygularımızı bir kez daha iletmek istiyoruz. Başarılı çalışmalarından dolayı arkadaşlarımızı da tekrar sizlerin huzurunda tebrik ediyorum. Bu yılda organ bağışında vatandaşlarımızın ilgisini özelikle bekliyorum. Her bağışlanan organ bir can kurtarır bunun akıllardan çıkarılmamasını özellikle diliyorum" dedi.

Vatandaşlarda başarılı çalışmalar imza atan başta Baş Hekim Oktay Yıldırım ve ekibini gösterdikleri duyarlılık ve organ bağışına yaptıkları katkıdan dolayı teşekkür ettiler. Edremit ilçesinde 2014 yılında yapılan organ bağışlarında 5 donörden alınan organlar 18 kişinin tekrar hayat bulmasına neden oldu. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Organ Bağışı 18 Kişiye Hayat Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement