Orhaneli'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Orhaneli'den Kısa Kısa

Belediye Başkanı Tatlıoğlu, dernek başkanlarıyla bir araya geldi.

01.06.2014 17:34

Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, mahalle derneklerinin başkan ve yöneticileriyle yemekli toplantıda bir araya geldi.

Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Tesisleri'nde düzenlenen toplantıda konuşan Tatlıoğlu, yeni Büyükşehir Yasası ile Orhaneli'de kalkınma hamlesi başlattıklarını söyledi.

Amaçlarının topyekun kalkınma olduğunu ifade eden Tatlıoğlu, şöyle konuştu:

"İnsanımızı doğduğu yerde doyurup göçü önlemeyi hatta göçü tersine gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz. Bunun için plan ve programlarımızı yaptık. Avrupa Birliği standartlarında Türkiye'nin ilk ve en modern Maden İhtisas Sanayi Bölgesini kuruyoruz. Şu ana kadar 26 firma burada fabrika kurmak için başvuru yaptı. Bu demek oluyor ki 2 bin 500 kişi burada çalışacak. Bu tesis, sıfır çevre zararıyla çalışacak."

Mahallelerde kırsal turizm ve tarımın geliştirileceğini dile getiren Tatlıoğlu, hazırladıkları kırsal turizm programını gerçekleştirerek Orhaneli'yi ekolojik turizm merkezi yapacaklarını, ilçenin doğal zenginliklerini tüm dünyaya tanıtacaklarını aktardı.

Bu yıl 23'üncüsü gerçekleştirilecek "Karagöz Kültür Şenliği"nin de içeriğinin değiştirildiğini bildiren Tatlıoğlu, "Karagöz Kültür Şenliğini, 'Türkiye Yörük Türkmen Şöleni' olarak organize ettik. Türkiye'nin 55 ilinde örgütlü bulunan Yörük-Türkmen dernek, federasyon ve konfederasyonları Orhaneli'de olacak. Kültürümüzü anlatan geniş içerikli bir program olacak" dedi.

Orhaneli'den Soma'ya yardım

Orhaneli'deki Ertuğrul Gazi Eğitim Kültür Derneği üyeleri, Halk Eğitimi Merkezi kursiyerleriyle Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasında yaşamlarını yitirenlerin ailelerini ziyaret ederek onlara yardımda bulundu.

Kursiyerler, Ertuğrul Gazi Eğitim Kültür Derneği Onursal Başkanı Bayram Canbal'ın kılavuzluğunda Soma ve Savaştepe'deki madenci ailelerini ziyaret etti.

Usta Öğretici Özgür Engür, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Kursiyerlerimiz kendi aralarında bir araya gelerek, imkanlarının üstünde belirli bir meblağ topladılar. Ziyaret ettiğimiz aileler maddi yardımdan çok duyarlılığımıza sevindiler" ifadesini kullandı.

Engür, kursiyerlerin, ziyaret ettikleri evlerde ve Maden Şehitliği'nde duygusal anlar yaşadığını sözlerine ekledi. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Orhaneli'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement