Orman Haftası - Son Dakika
Yerel

Orman Haftası

Giresun Üniversitesi Görele Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu öğrencileri 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası nedeni ile fidan dikti.

21.03.2014 16:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Giresun Üniversitesi Görele Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu öğrencileri 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası nedeni ile fidan dikti.

Okul bahçesinde düzenlenen etkinlikte konuşan Görele Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı ve Görele Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ramazan Sever, daha yeşil ve yaşanılır bir Türkiye için doğaya gerekli özenin verilmesi gerektiğini söyledi.

Sever, şunları dile getirdi:

"Birçok ülkede kutlanmakta olan Dünya Ormancılık Günü'nün başlıca amacı ormanların korunması, geliştirilmesi ve iyi bir şekilde işletilmesinin önemi ile çok yönlü faydaların çeşitli yayın organları aracılığıyla halka duyurulması ve bu yöndeki ilginin arttırılması şeklinde özetlenebilir. Bizler de bu konuya duyarsız kalmayarak yörenin iklim şartları ve peyzaj özellikleri dikkate alınarak değişik 400 tür ağacı toprakla buluşturacağız. Bu vesileyle de okul bahçesini yeşillendirerek hem yeşil alan bölgemizi arttırmayı hem de okulumuzun çevre düzenlemesinde farklı bir görüntü oluşturmayı amaçlıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum."

Konuşmanın ardından öğrenciler ve davetliler Tirebolu Orman İşletme Müdürlüğünden temin edilen 400 fidanı toprakla buluşturdu. - Giresun

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement