Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın Aydın'daki Yatırımları - Son Dakika
Yerel

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın Aydın'daki Yatırımları

Orman ve Su İşleri Bakanlığı\'nın Aydın\'daki Yatırımları

Bakan Eroğlu: "Aydın’da 2003 2013 yılları arasında 555 bin dekar alanda çalıştık ve 44 milyon fidanı toprakla buluşturduk"

24.03.2014 15:45

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Orman Genel Müdürlüğü'nün (OGM) son yıllarda yaptığı çalışmalarla Türkiye'nin dünyada orman varlığını artıran nadir ülkelerden olmasını sağladığını bildirerek, 2003-2013 yılları arasında Aydın'da 555 bin dekar alanda çalıştıklarını ve 44 milyon fidanı toprakla buluşturduklarını belirtti.

Eroğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Basın Müşavirliği aracılığıyla yaptığı yazılı açıklamada, son 11 yılda Türkiye'de ağaçlandırma çalışmalarında yaşanan ivmenin Aydın'a da yansıdığı kaydedildi.

Açıklamada, ülkenin akciğeri olan orman varlığının artması yönünde 11 yılda eşi görülmemiş bir rekora imza attıklarını ve 3 milyar fidanı toprakla buluşturdukları bilgisine yer veren Eroğlu, "Çalışmalar kapsamında Aydın'da 2003-2013 yılları arasında 555 bin dekar alanda çalıştık ve 44 milyon fidanı toprakla buluşturarak ağaçlandırma ve ormancılıkta adeta destan yazdık. Ayrıca tesis ettiğimiz şehir ormanları ve mesire yerleri ile Aydınlı vatandaşlarımıza eğlence ve dinlenme alanları kazandırdık" ifadelerini kullandı.

Aydın'da, okul bahçelerinde öğrencilere ve vatandaşlara 8 bin 336 fidan dağıtıldığını, 14 köy mezarlığında 54 dekar alanda ağaçlandırma yapıldığını, 33 kilometre yol ağına 24 bin 650 fidan dikildiğini bildiren Eroğlu, 2013'te gelir getirici tür ağaçlandırma çalışmaları kapsamında ise kentte 15 köyde 1320 dekar alanda çalışma yapıldığını anlatarak, açıklamada şu bilgileri aktardı:

"Bu alanlarda 34 bin 396 gelir getirici badem, ceviz ve fıstık çamı fidanını toprakla buluşturduk. 2014 yılında ise 23 köyde ve 2 bin 30 dekar alanda aynı çalışmaları yaparak 55 bin 970 gelir getirici fidanı dikeceğiz. Bu fidanların dikimi bakımı 3 yıl boyunca OGM'ye ait. Daha sonra bu alanları parselleyip kurayla o köyde oturanlara dağıtacağız. Dikmesi ve yetiştirmesi  3 yıl boyunca bizden olacak, elde edilen gelirler Aydınlı köylümüzün olacak.

Ayrıca Türkiye'yi bal üretiminde dünya lideri yapmak amacıyla ülke çapında bal ormanları oluşturduk. Bu atılımımız sayesinde ülkemiz bal üretiminde dünyada 5. sıradan 2. sıraya yükseldi. Arıcılığı geliştirmek ve organik bal üretiminde Aydın'ın dünyada söz sahibi olabilmesi için Sarnıç Köyü'nde bal ormanı kurarak Aydın'ımıza kazandırdık." - Aydın

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın Aydın'daki Yatırımları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement