Ormancılar yangın tatbikatında ter döktü - - Son Dakika
Güncel

Ormancılar yangın tatbikatında ter döktü -

Ormancılar yangın tatbikatında ter döktü -

Ankara Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 11 işletme müdürlüğünde görev yapan yangın söndürme ekipleri, yangın tatbikatı ve arazöz yarışmasında yeteneklerini konuşturdu.

13.08.2014 21:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 11 işletme müdürlüğünde görev yapan yangın söndürme ekipleri, yangın tatbikatı ve arazöz yarışmasında yeteneklerini konuşturdu.

Çamlıdere'deki Çamkoru Mesire Alanı'nda, "Ateş Savaşçıları 2014" orman yangını tatbikatı ve arazöz yarışması düzenlendi.

Ankara Orman Bölge Müdürü Mustafa Özkaya, burada yaptığı konuşmada, ormanların korunmasını, ülke savunması ile eşdeğer gördüklerini belirtti.

Yangınlara müdahaleye hazır olmak için sürekli antrenman yapılması gerektiğini ifade eden Özkaya, ekiplerin yarışmada performanslarını başarılı şekilde ortaya koyduğunu söyledi.

Özkaya, yangınlara müdahalede doğru sevk ve idarenin önemine işaret ederek, ekipler arasında işbirliği ve koordinasyonu sağlamak adına bu tip etkinliklerin önemli olduğunu kaydetti.

Etkinlikle eksikliklerinin ne olduğunu görmeyi hedeflediklerini belirten Özkaya, "Dileğimiz bir tane canımızın kaybolmaması, bir ağacımızın bile yok olmamasıdır" dedi.

-"Orman yangınları çoğunlukla insan kaynaklı"

Orman yangınlarının çıkış nedenlerinin yüzde 96'sının insan kaynaklı olduğunu vurgulayan Özkaya, bu konuda vatandaşların daha duyarlı olmasını ve yangın anında "Alo 177" Orman Yangını İhbar Hattı'nı aramalarını istedi.

Ankara Orman Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanındaki yangınların sayısında bir artış olmasına karşın, yanan alanların miktarının azaldığına işaret eden Özkaya, bölge müdürlüğü olarak yangınlara müdahale hızını 10 dakikaya indirdiklerini, bunun daha da aşağı çekilebilmesinin mümkün olduğunu dile getirdi.

Orman Genel Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Daire Başkanı Mihtat Ateş ise geçen yıl 27 Orman Bölge Müdürlüğü içinde yangınlara en hızlı müdahalenin Ankara Orman Bölge Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildiğini söyledi.

Orman yangını riskinin fazla olduğu bir dönemde bulunulduğuna dikkati çeken Ateş, vatandaşları orman yangınlarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Konuşmaların ardından, ilk olarak yangın tatbikatı gerçekleştirildi. Mesire alanındaki açık bir alanda suni yangın çıkarıldıktan sonra yangına müdahalede bulunuldu.

Daha sonra, arazözlerle su ve köpük sıkılarak müdahale edilen yangın, Ankara Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde görevli iki yangın söndürme uçağı tarafından etkisiz hale getirildi.

İlk yardım müdahalesinin de yer aldığı tatbikattan sonra Ankara Orman Bölge Bölge Müdürlüğüne bağlı 11 işletme müdürlüğünün ekipleri, arazöz yarışmasında ter döktü.

Ekiplerin, yangın söndürme konusundaki yeteneklerini konuşturduğu ve çekişmeli geçen yarışı, Kızılcahamam ve Eskipazar orman işletme müdürlükleri kazandı.

-Ankara Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı yangın söndürme ekipleri

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ormancılar yangın tatbikatında ter döktü - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement