Ortaca Baharın Müjdecisi Leylekler Ortaca'da - Son Dakika
Güncel

Ortaca Baharın Müjdecisi Leylekler Ortaca'da

Ortaca Baharın Müjdecisi Leylekler Ortaca\'da

Baharın müjdecisi leylekler Ortaca'daMuğla'nın Ortaca İlçesi'ndeki bir işletmenin bahçesine oluşturulan yapay yuvalara, bu yıl da baharın müjdecisi olarak adlandırılan leylekler gelmeye başladı.

02.04.2016 22:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Baharın müjdecisi leylekler Ortaca'da

Muğla'nın Ortaca İlçesi'ndeki bir işletmenin bahçesine oluşturulan yapay yuvalara, bu yıl da baharın müjdecisi olarak adlandırılan leylekler gelmeye başladı.

Okçular Mahallesi'nde onlara özel oluşturulan bahçeden göç ederek ayrılan leylekler, havaların ısınmasıyla tekrar yuvalarına dönmeye başladı. Mart ayından itibaren bahçede tekrar görülen leylekler, hayvanseverlerin de yüzünü güldürdü. Ahmet Akgün'e ait restoranın bahçesine kurulan yüksek ağaçlardaki yapay yuvalarına yerleşen leyleklerin yaklaşık 5 ay bölgede kalması bekleniyor.

Hayvansever Ahmet Akgün, "Leyleklerin doğal ortamlarında yuva yapacağı ağaçları dikerek yuvalarını oralara yapmalarını istiyoruz. Bazı yavrular, yuvadan düşerek yaralanabiliyorlar. Yaralı leylekleri veterinere götürerek tedavi ettiriyoruz. Ancak sakat kalan leylekler Afrika'ya göç edemiyorlar. Bu leyleklere de işletmemizde bakıyoruz. Şu anda en büyük düşüncem leyleklerin beslenme ihtiyacının karşılayacak bir tane gölet yapmak. Çünkü en yakın beslenme alanı Köyceğiz Gölü, buraya yaklaşık 15 kilometre mesafede. Oradan buraya leyleklerin yiyecek getirip yavrularına vermesi beslenmesi çok zor. Geçmiş olduğumuz yıl, yol kenarında 10 dönüme yakın bir yer almıştım. Bu yerde tarlayı su geçirimsiz bir kil tabakası ile kaplayacağım. Suni bir gölet oluşturup onun içine leyleklerin beslenmesini karşılayacak gerekli canlıları koyacağım. Elimden geldiği kadar leylekleri burada tutmaya çalışacağım" dedi.

Bölgeye tatil için gelen Monika Wheatley, "Buraya tatil için geldim arkadaşımla birlikte buradan geçerken leylekle ilgimizi çekti. Çok güzel bir uygulama. Leylekler için direkler dikip üzerlerine yuva yapmışlar. İşletme sahibi Ahmet beye, bu uygulamadan dolayı çok teşekkür ediyorum. Ben bu açıdan buraları çok seviyorum ve Fethiye ye de yerleşmeyi düşünüyorum" dedi

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ortaca Baharın Müjdecisi Leylekler Ortaca'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement