Ortaca'da Sezonun İlk Orman Yangını - Son Dakika
Yerel

Ortaca'da Sezonun İlk Orman Yangını

Ortaca\'da Sezonun İlk Orman Yangını

Muğla'nın Ortaca ilçesi Dalyan beldesinde son yıllarda devamlı şekilde yangın çıkan Eskiköy'de yine yangın sezonu açıldı.

25.05.2013 18:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Ortaca ilçesi Dalyan beldesinde son yıllarda devamlı şekilde yangın çıkan Eskiköy'de yine yangın sezonu açıldı.

Edinilen bilgiye göre, tarlasındaki otları yakmak isteyen vatandaşın kaçırdığı Alevler ormanlık alana sıçrayınca, 0,6 hektarlık ormanlık ve makilik alan yandı. Saat 16.50 sıralarında başlayan yangına, Dalaman Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı 1 müdür, 3 teknik ekip, 3 muhafaza memuru, 22 personel, 3 arazöz ve 2 ranger'ın yanı sıra, Dalyan Belediyesi Yangın Söndürme ekipleri de yangına müdahale ettiler. Vatandaşların da yardım ettiği yangının kuru otlar nedeniyle hızla yayılması üzerine, Fethiye'den helikopter çağrıldı ve 3 sorti atan helikopterinde çabası ile yangın söndürüldü.

Çıkan yangın hakkında bilgi veren Bahtiyar Orman İşletme Şefi Ömer Kahraman, "Sezon başladı, havalar sıcak, bundan sonra çok dikkatli olmak lazım, burada da yangın çıktı, sebebini henüz bilimyoruz, tüm gücümüzle müdahale ettik, helikopter dahil, kısa sürede bastırdık" dedi.

Bu arada yangın çıkan bölgede geçtiğimiz yıllarda da defalarca yangın çıkmıştı. Eskiköy'de yangın çıkan tepede özellikle son 4 yıl devamlı şekilde yangın çıkıyor. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ortaca'da Sezonun İlk Orman Yangını - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement