Ortaokul Öğrencilerinden Yağlı Boya Sergisi - Son Dakika
Yerel

Ortaokul Öğrencilerinden Yağlı Boya Sergisi

Ortaokul Öğrencilerinden Yağlı Boya Sergisi

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde ortaokul öğrencilerinin yapmış olduğu yağlı boya resim sergisi ilgi gördü.

18.05.2016 12:41

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde ortaokul öğrencilerinin yapmış olduğu yağlı boya resim sergisi ilgi gördü.

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bulunan Hürriyet Ortaokulu'nun öğrencileri ve öğretmenleri yağlı boya resimleriyle sergi açtı. Gebze Belediyesi Sergi Salonunda açılan resim sergisinde, yaklaşık 8 aylık bir çalışma sonucunda 35 öğrencinin katılımıyla birbirinden güzel tablolar ortaya çıktı.

"BİR YILLIK ÇALIŞMALARIMIZIN ÜRÜNLERİNİ SERGİLİYORUZ"

Hürriyet Ortaokulu Görsel Sanatlar öğretmeni Emra Aktürk, "Bir yıllık çalışmalarımızın ürünlerini sergiliyoruz. Daha öncede yapmış olduğum bir çalışmaydı. Bundan önce 4 yıl Şemdinli'de çalıştım ve orada da beş tane yağlı boya sergisi açmıştım. Buraya geldiğim de aynı çalışmaya devam etmek istedim. Okulumuz yetenekli öğrencileri ve öğretmen arkadaşlarla hafta içi toplanarak bu çalışmaları yaptık" dedi.

"GÜZEL BİR ÇALIŞMA OLDU, KEYİF ALDIK"

Hürriyet Ortaokulu 7.sınıf öğrencisi Nazlı Aksoy, "Öğretmenlerimiz bu konu hakkında konuşuyordu, bizde arkadaşlarımızdan duyduk, katılmak istedik. Kendimi geliştirmek için katıldım bu çalışmaya. Öğretmenlerimizin yardımıyla daha iyi resimler yapmaya başladık. Güzel bir çalışma oldu, keyif aldık" şeklinde konuştu.

"TABLODA 875 KARE BULUNUYOR"

Piksel resim çalışmasını ilk defa yaptığını belirten Hürriyet Ortaokulu'ndan Simge Arslan ise, "Bu resmi bana Emra hoca önerdi. Bu resimde ki her şey 2'şer santim karelerle oldu. Hepsini teker teker 2'şer santim karelere ayırarak yaptık. Yapımı çok olmakla beraber 875 kare bulunuyor bu tabloda. Burada ki renklerin hemen hemen hepsini ben buldum sadece bulamadığım renklerde Emra hoca bana yardım etti. Emra hoca daha önce resim öğretmenliği yaptı ama piksel çalışmasını ilk defa bana yaptırdı "ifadelerini kullandı.

Gebze Belediyesi Sergi Salonunda açılan yağlı boya sergisinin iki gün açık kalacağı öğrenilirken sergiyi açan öğrenciler bütün Gebzelileri sergiyi gezmeye beklediklerini söylediler. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ortaokul Öğrencilerinden Yağlı Boya Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement