OSM Yönetimi Gözaltında - Son Dakika
Güncel

OSM Yönetimi Gözaltında

OSM Yönetimi Gözaltında

Kapanan Özel Osm Hastanesi'nin doktorlardan oluşan yönetim kurulu üyeleri FETÖ kapsamında gözaltına alındı. Aynı doktorlar geçen mayıs ayında da gözaltına alınmıştı.

25.08.2016 12:59

Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında kayyıma devredilen Özel OSM Ortadoğu Hastanesi'nin yönetim kurulu üyeleri gözaltına alındı. Aynı zamanda hastanenin ortakları olan Dr. Mithat Yazar, Dr. Turgay Yüksel, Dr. Zeki Mil, Dr. Rafet Keleş, Dr. Salih Güneş ve Dr. Mustafa Sedat; yakalanacağını anlayınca yurt dışına kaçan İbrahim Halil Baysal'dan sonra yönetim kurulu üyeliğine seçilmişti. Yaklaşık bir hafta önce ev ve işyerlerine yapılan operasyonla yakalanan doktorların sorgusuna devam ediliyor.
Aynı doktorlar FETÖ/PDY kapsamında Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından geçen mayıs ayında da gözaltına alınmış, ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı. Aralarında İbrahim Halil Baysal'ın kardeşi OSM doktoru ve eski yönetim kurulu üyesi olan Ömer Faruk Baysal da vardı.
Öte yandan üzerinden devlet bankalarının dolandırılıp yurt dışındaki FETÖ'ye kurye aracılığı ile para aktarılan OSM, kayyımdan sonra Kamu Hastaneler Birliğine bağlanmış, Mehmet Akif İnan Hastanesi'nin Haliliye ek binası olarak hizmet vermeye başlamıştı. (Kaynak: Gazete İpekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel OSM Yönetimi Gözaltında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement