Osmanlı Devleti'nin Kuruluşunun 716. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Osmanlı Devleti'nin Kuruluşunun 716. Yıl Dönümü

Osmanlı Devleti\'nin Kuruluşunun 716. Yıl Dönümü

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Karabıyık: "Yeni Türkiye yolunda atılan adımlarla, atalarımızdan aldığımız bu hoşgörü mirasıyla halkımızın huzur ve ferahı için elimizden gelen gayreti göstereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın"

28.01.2015 08:45

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Fikret Karabıyık, "Yeni Türkiye yolunda atılan adımlarla, atalarımızdan aldığımız bu hoşgörü mirasıyla halkımızın huzur ve ferahı için elimizden gelen gayreti göstereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

Karabıyık, Osmanlı devletinin kuruluşunun 716. yıl dönümü dolayısıyla mesajında, 400 çadırla geldikleri Söğüt'te beylikten imparatorluğa geçiş yapan 600 yıllık ömrüne Hz. Muhammed'in müjdelediği İstanbul'un fethini sığdıran Osmanlı devletinin kurulduğu topraklarda siyaset yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Siyaset şiarlarını Şeyh Edebali'nin "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" sözünden aldıklarını belirten Karabıyık, şunları kaydetti:

"600 yılı aşkın bir süredir dünyaya hükmeden bir imparatorluğun kurulduğu topraklarda doğup büyümenin ve yine aynı topraklarda siyaset yapmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Fethettiği her toprağa adaleti, barışı ve huzuru taşıyan bir imparatorluğun temellerinin atıldığı bu topraklarda yaşayan bizler 716 yıl sonrada hak ve adalet içerisinde siyaset yapmaya gayret ediyoruz.  Yeni Türkiye yolunda atılan adımlarla da atalarımızdan aldığımız bu hoşgörü mirasıyla halkımızın huzur ve ferahı için elimizden gelen gayreti göstereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Çünkü bizler biliyoruz ki, devletlerin yaşamasındaki en temel unsur önce insandır. Bu sebeple Osmanlı devletimizin 716. yıl dönümünü kutluyor, ülkemizde huzurun, hoşgörünün nice uzun yıllar devam etmesini temenni ediyorum." - Bilecik

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Osmanlı Devleti'nin Kuruluşunun 716. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement