Osmanlı Ocakları Karacabey'e Şube Açıyor - Son Dakika
Güncel

Osmanlı Ocakları Karacabey'e Şube Açıyor

Osmanlı Ocakları Karacabey\'e Şube Açıyor

Türkiye genelinde teşkilatlanan Osmanlı Ocakları, Bursa’nın Karacabey ilçesinde şube açmaya hazırlanıyor.

03.10.2015 12:14

Türkiye genelinde teşkilatlanan Osmanlı Ocakları, Bursa'nın Karacabey ilçesinde şube açmaya hazırlanıyor.

Kuruluş gayesi, Osmanlı örf ve adetlerini araştırmak, tanımak ve tanıtmak olan Osmanlı Ocakları, Karacabey'de de şube açacak. Karacabey'e gelen Osmanlı Ocakları Bursa İl Başkanı Fatih Atan ve Bursa Teşkilatlandırma Başkanı Şafak Bayrak, 2 Ekim 2015 tarihi itibariyle Karacabey'de Abdurrahman Erdem başkanlığında, Yunus Dağçal, Abdullah Can ve Şaban Tayfur tarafından oluşan yönetime görevi tebliğ etti.

İl Başkanı Atan, Karacabey şubesini en yakın zamanda açacaklarını söyledi. Atan, yeryüzünün Osmanlı varlığından koptuğu andan itibaren ülkemizde ve dünyada bir 'Osmanlı ruhu' boşluğu oluştuğunu, onu taklit eden devletlerin ise adalet ve hoşgörü konusunda sınıfta kaldığını belirtti. Bu durumu, "Köklerinden koparılan bir ağaç kurumaya nasıl mahküm edilmişse, aynı şekilde bu millet de kendi kültüründen koparılarak kurumaya mahküm edilmiştir" şeklinde ifade eden Atan, "Osmanlı'nın ardından Müslüman dünyası ve Osmanlı toprakları kan ağlamıştır. Doğu Türkistan'da yaşanan feryatları işitiyor, Mısırda zalimliği görüyor, Suriye'de bitmeyen bir katliamı göz göre göre seyrediyoruz. Dünyaya vurulan Osmanlı mührünün yeniden ruhunu şerh etmesi gerekmektedir. Daha sonra toplum içerisinde her neferin, her ferdin kalbi ötekileştirmeden kazanılıp, yenilen hakların iadesi ve yapılan bu zulümlerin önüne geçilmesi gerekmektedir" dedi.

Kendisine verile bu vazifeden dolayı son derece mutlu olduğunu kaydeden Abdurrahman Erdem ise, "Bunun şuuru ve hassasiyeti içerisindeyiz. Osmanlı Ocakları'nın ülke sathında 1 milyon üyesi var. Karacabey'de çok kısa bir zamanda hizmet büromuzun açılacağını belirtir, şimdiden bütün halkımıza hayırlı olmasını dilerim. Osmanlı kültürü için hassasiyetle mücadele eden, adalet, hoşgörü, barış yanlısı ve kardeşlik duygusunu yaşayan Osmanlı torunlarına selam olsun" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Osmanlı Ocakları Karacabey'e Şube Açıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement