Osmanlı Savaş Aletlerinin Benzerlerini Bakırdan Üretiyor - Son Dakika
Güncel

Osmanlı Savaş Aletlerinin Benzerlerini Bakırdan Üretiyor

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Bakır ustası Mehmet Delibaş'ın yapmış olduğu savaş aletlerini işyerininin önünde sergilemesi Delibaş'ın çalışmasından detay Vatandaşların savaş aletlerini incelemesi Mehmet Delibaş ile röportaj Vatandaşların savaş aletleriyle fotoğraf çektirmesi - Kütahya'nın son bakırcılarından Delibaş, Osmanlı askerlerinin kullandığı miğfer, kalkan, gürz gibi savaş aletlerinin benzerlerini bakırdan üreterek genç nesillere tanıtıyor Delibaş: "İş yerime gelen, dükkanımın önünden geçen insanların, çocukların, gençlerin ecdadımızın kullandığı miğferleri, kalkanları, gürzleri ne maksatla ve nerede kullandığını görmelerini istiyorum" RAMAZAN DOĞAN - Kütahya'da bakırcılık mesleğinin son temsilcilerinden Mehmet Delibaş, Osmanlı döneminde kullanılan savaş aletlerini bakırdan yaparak genç nesillerin tanımasını sağlıyor.

08.02.2016 11:39

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Bakır ustası Mehmet Delibaş'ın yapmış olduğu savaş aletlerini işyerininin önünde sergilemesi

Delibaş'ın çalışmasından detay

Vatandaşların savaş aletlerini incelemesi

Mehmet Delibaş ile röportaj

Vatandaşların savaş aletleriyle fotoğraf çektirmesi - Kütahya'nın son bakırcılarından Delibaş, Osmanlı askerlerinin kullandığı miğfer, kalkan, gürz gibi savaş aletlerinin benzerlerini bakırdan üreterek genç nesillere tanıtıyor

Delibaş: "İş yerime gelen, dükkanımın önünden geçen insanların, çocukların, gençlerin ecdadımızın kullandığı miğferleri, kalkanları, gürzleri ne maksatla ve nerede kullandığını görmelerini istiyorum"

RAMAZAN DOĞAN - Kütahya'da bakırcılık mesleğinin son temsilcilerinden Mehmet Delibaş, Osmanlı döneminde kullanılan savaş aletlerini bakırdan yaparak genç nesillerin tanımasını sağlıyor.

Bakırcılar Çarşısı'nda 15 metrekarelik iş yeri bulunan Delibaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 25 yıldır sürmeye çalıştığı mesleğinin eski parlak günlerini geride bıraktığını söyledi.

Son dönemde bakırdan yapılmış mutfak gereçlerinin yerine daha çok hediyelik eşyalar ürettiğini belirten Delibaş, bakırcılığın son yıllarda geldiği yerin üzücü olduğunu dile getirdi.

Mesleğini yeniden canlandırmaya çalıştığın anlatan Delibaş, şimdilerde hem bakırcılığa dikkati çekmek hem de Osmanlı kültürünü genç nesillere tanıtmak için o dönemin savaş aletleri örneklerinin yapımına başladığını ifade etti. Bu aletlerin benzerlerini bakırdan yaptığını ifade eden Delibaş, şöyle konuştu:

"Bunlar ana kültürümüzün, Osmanlı'nın savaş aletleridir. Bunları yeni neslin görmesi için yapıyorum. İş yerime gelen, dükkanımın önünden geçen insanların, çocukların, gençlerin ecdadımızın kullandığı miğferleri, kalkanları, gürzleri ne maksatla ve nerede kullandığını görmelerini istiyorum. Son zamanlarda Osmanlı ile ilgili diziler ve filmler çekilmeye başlandı. Bu aletleri o dizi ve filmlerde görüyorlar. O gürzleri, kalkanları, miğferleri burada birebir görüp dokunma hatta kullanma durumlarının olduğunu göstermek beni mutlu ediyor."

Bazı vatandaşlar, Delibaş'ın yaparak iş yerinin önünde sergilediği savaş aletleriyle fotoğraf çektiriyor.

Osmanlı Savaş Aletlerinin Benzerlerini Bakırdan Üretiyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Osmanlı Savaş Aletlerinin Benzerlerini Bakırdan Üretiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement