Oto Sanayi Sitesi Projesi Başbakan Erdoğan'a Sunulacak - Son Dakika
Yerel

Oto Sanayi Sitesi Projesi Başbakan Erdoğan'a Sunulacak

Diyarbakır 4. Oto Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi, içerisinde kütüphane ve halı sahanın da yer alacağı bin iş yeri kapasiteli yeni oto sanayi sitesi projesi için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan destek isteyecek.

25.03.2014 14:00

Diyarbakır 4. Oto Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi yönetimi, içerisinde kütüphane ve halı sahanın da yer alacağı bin iş yeri kapasiteli yeni oto sanayi sitesi projesi için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan destek isteyecek.

Diyarbakır'da, içerisinde bin iş yerinin yanı sıra cami, kütüphane, sağlık ocağı, halı saha, yüzme havuzu, sinema, kafeterya, çıraklık eğitim merkezi, eczane, banka ve kuaför salonunun yer alacağı, 7 bin 500 kişinin de istihdam edileceği oto sanayi sitesi projesinin 2 gün sonra Diyarbakır'a gelecek olan Başbakan Erdoğan'a sunulacağı bildirildi.

Kooperatif Başkanı Muhsin Erdoğmuş, AA muhabirine, yaklaşık 3 yıl önce Diyarbakır'a modern bir oto sanayi sitesinin kazandırılması için çalışma başlattıklarını söyledi.

Diyarbakır Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Diyarbakır Ticaret Odası başta olmak üzere kurumlarla yaptıkları görüşmeler sonucunda Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Hazine Müsteşarlığına ait Diyarbakır- Elazığ kara yolu üzerindeki 531 dönüm arsanın imarda sanayi sitesi olarak belirlendiğini kaydeden Erdoğmuş, bu alanda bin kapasiteli oto sanayi sitesi yapmayı istediklerini belirtti.

"Çıraklar çok daha güvenli bir mekanda çalışacak"

Erdoğmuş, mevcut iki oto sanayi sitesi ile şehir içindeki atölyelerinin uygun mekanlarda yer almadığını, bu nedenle, esnafın ve çalışanların büyük sıkıntı çektiğini kaydederek, şöyle konuştu:

"Mesleki alanları geliştirmek, kentin vizyonuna katkı sunmak, istihdam alanı sağlamak ve üretim alt yapısı oluşturma amacındayız. Gençlerimizin gelecekte daha iyi koşullarda çalışması için yeni bir yere ihtiyaç var. Bunun için projeyi hazırladık. Projemizde bin iş yeri kapasiteli sitede, 7 bin 500 kişi çalışacak ve bu örnek bir proje olacak. İçerisinde yönetim binası, cami, kütüphane, sağlık ocağı, spor tesisleri, sineme, kafeterya, çıraklık eğitim merkezi, eczane, banka, kuaför salonu olacak. Özellikle çıraklar çok daha güvenli bir mekanda çalışacak."

Erdoğmuş, projeyi miting için Diyarbakır'a gelecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sunup destek isteyeceklerini sözlerine ekledi. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Oto Sanayi Sitesi Projesi Başbakan Erdoğan'a Sunulacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement