Otomobil Sporları - Son Dakika
Yerel

Otomobil Sporları

Otomobil Sporları

Eskişehir Ralli'si sonuçlandı.

11.05.2014 18:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2014 Türkiye Ralli Şampiyonası'nın ikinci ayağı olan Eskişehir Rallisi'nde, Fatih Kara-Güray Karacar ikilisi birinci oldu.

Eskişehir Otomobil Sporları Kulübü (ESOK) tarafından organize edilen ve dün başlayan 5. Eskişehir Rallisi, sona erdi. İki gün boyunca 10 özel etapta koşulan yarışı, Fatih Kara-Güray Karacar, 4.7 saniye farkla birinci olarak tamamladı. Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez ekibi ikinci olurken, üçüncülüğü de Fransa'dan gelen konuk ekip Murat Doğral-Stephane Heitz kazandı. Türkiye'de ilk kez start alan Doğral, klasman dışı yarıştığı için şampiyona üçüncülük puanlarını, Burak Çukurova-Ünal Tezel ikilisi aldı.

Eskişehir Rallisi'nin ardından Fatih Kara ve Burak Çukurova, Türkiye Ralli Şampiyonası'nda liderlik basamağını paylaştı.

İlk günü lider tamamlayan Murat Bostancı- Onur Vatansever, ikinci gün 7.özel etapta yoldan çıkarak lider sürdürdüğü yarışa veda etmek zorunda kaldı. Bostancı'nın takım arkadaşı, Orhan Avcıoğlu-Burçin Korkmaz da aynı etapta mekanik arıza nedeniyle yarış dışı kaldı.

Yarışta N4 sınıfında birinci Hakkı Ağaoğlu- Nehir Yılmaz, RC3 sınıfında Tezcan Dalfidan-Sevilay Genç, RC4 sınıfı, İki çeker klasmanı ve genç pilotlar birinciliklerini Eskişehirli genç pilot Buğra Banaz ve Burak Erdener kazandı.

Kadın pilotlar birincisi, son 2 yılın Türkiye Kadınlar birincisi Simin Bıçakcıoğlu oldu. 304 kilometre uzunluğundaki 2 günlük mücadele sonunda kadın yardımcı pilotlar birincisi Nehir Yılmaz, genç yardımcı pilotlar birincisi ise Cemre Ergun oldu.

-"Zor bir yarış oldu"

Rallide birinci gelen ekibin pilotu Fatih Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zor bir yarış olduğu belirterek, şöyle konuştu:

"Hem gece yarışı olması hem de hava şartları nedeniyle tüm pilotlar açısından zor bir yarış oldu. İlk gün gece etabına start aldık, öndeki 4 spot farımız etabın yarısında düşünce görüş mesafemiz çok kısaldı, bu bizi çok zorladı. Bugün hızlı bir tempoyla başladık. Aksilik yaşayan arkadaşlarımız oldu, motorsporlarında herkesin başına gelebilir. Onlara geçmiş olsun diyorum." - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Otomobil Sporları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement