Otostopla Gezen Polonyalı Öğrenciler Osmancık'ta - Son Dakika
Güncel

Otostopla Gezen Polonyalı Öğrenciler Osmancık'ta

Otostopla Gezen Polonyalı Öğrenciler Osmancık\'ta

Otostop yaparak Avrupa turuna çıkan Polonyalı iki öğrenci, Çorum'un Osmancık ilçesine ulaştı.

19.09.2015 15:17

Osmancık ilçesi'nde konaklayan Polonyalı öğrenciler, otostop yaparak tur yapmanın sosyal bir seyahat şekli olduğunu öne sürerek, Dünya ülkelerinin kültürünü öğrenmek için otostop yaparak seyahat ettiklerini kaydettiler.

Polonya'da Üniversite'nin sosyoloji ve makine Mühendisliği bölümünde öğretim Polanyalı iki erkek arkadaş Mark(23), Joseph (22) okul sömestrisinden

sonra tatile otostop çekerek gitmeye karar verdi.

Otostopla, önce İstanbul'a daha sonra ise Çeşitli il ve ilçeler geçerek Çorum'un Osmancık ilçesi'ne geldiler.

Otostopla seyahat etmelerinin kendileri için hem ekonomik hem de zevkli olduğunu düşünen Polanyalı gençler bu yolla Avrupa ve Asya turu yapmaya karar verdiler.

1 gün ve gece Osmancık'ta Genç iş adamı Ramazan Çalışkan'ın malikanesinde kaldıktan sonra Asya turu için Samsun'a doğru yollara düştüler.

Polanyalı öğrenciler "Şehirler arasında ve yollarda otostop çekerken çok güzel insanlarla tanıştık. O günden sonra her otostop ile gidiyoruz.Maddi yönden otostop yaptığımızı kimse düşünmesin amacımız bu şekilde daha çok insanla tanışmak onların hayatlarını gözlemlemek olduğunu dile getirdiler.

Türkiye'ye gelme sebebimiz Türkiye' yi iyice tanımak istediğimizdendir. Avrupada söylenen Türkiye ile buradaki Türkiye çok farklı. İnsanları yardımsever, misafirperver ve cana yakın. Çok iyi insanlar var. Hepsiyle tanıştık çok memnun kaldık.

Türkiye'de otostop çekerken tanıştığımız insanlar bizleri evlerinde misafir ediyor, yemek ve çay ikram ediyor, hatta hediye bile veriyorlar.

Biz Türkiye'yi çok sevdik.Cennet gibi bir Ülke dediler.

HABER:Mustafa ULUSOY

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Otostopla Gezen Polonyalı Öğrenciler Osmancık'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement