Otoyolda Kazaya Karışan Lpg Yüklü Tanker Korkuttu - Son Dakika
Güncel

Otoyolda Kazaya Karışan Lpg Yüklü Tanker Korkuttu

Otoyolda Kazaya Karışan Lpg Yüklü Tanker Korkuttu

Aydın- İzmir Otoyolu'nda bir kamyonun arkadan çarptığı LPG yüklü tanker gaz kaçırınca, ekipler teyakkuza geçti.

31.05.2015 11:27

Aydın- İzmir Otoyolu'nda bir kamyonun arkadan çarptığı LPG yüklü tanker gaz kaçırınca, ekipler teyakkuza geçti. Tankerin bağlı olduğu firma yetkilileri kaza yerine gelerek onarımı yapıncaya kadar otoyol İzmir yönüne yaklaşık iki saat kapandı, yolda uzun kuyruklar oluştu. Onarımı tamamlanması ve kaza yeri incelemesinin ardından yoldaki trafik akışı da normale döndü.

Kaza, dün (cumartesi) saat 23.50 sıralarında, Aydın- İzmir Otoyolu Germencik Kızılcapınar Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Sol şeritten İzmir yönüne giden, bir firmaya ait LPG yüklü, Ceylan Yeşilova'nın yönetimindeki 34 YN 499 plakalı tankere, sağ şeritten sol şeride geçen domates yüklü Zafer Uysal yönetimindeki 34 JR 7060 plakalı kamyon arkadan çarptı. Çarpmanın şiddetiyle LPG tankerinde gaz sızıntısı başladı. Tanker şoförü Ceylan Yeşilova durumu; firma yetkilileri ile güvenlik güçlerini arayarak bildirdi. Bölgeye jandarma ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralının bulunmadığı kazada otoyola ayrıca önlem amaçlı 112 sağlık ekibi, itfaiye, orman ekipleri ve AFAD ekipleri de çağrıldı.

OTOYOL İZMİR YÖNÜNE 2 SAAT KAPALI KALDI

Tankerin patlama ihtimalini göz önünde bulunduran güvenlik güçleri, otoyolun Germencik gişelerini trafiğe kapattı. Aydın'dan İzmir'e gitmekte olan yüzlerce araç, otoyolda kuyruklar oluşturmaya başladı. Gaz kaçağı için Aydın merkezden yola çıkan firmanın uzman ekipleri de bir süre sonra kaza yerine ulaştı. Yapılan onarımla kaçak önlendi. Kaza yeri incelemesinin ardından kazaya karışan araçlar yoluna devam etti. Yaklaşık iki saat ulaşıma kapanan yol, tekrar açıldı. Kısa bir süre sonra da araç kuyruğu eridi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Otoyolda Kazaya Karışan Lpg Yüklü Tanker Korkuttu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement