Özbek Muhacirlere Yönelik Suikastler" Protesto Edildi - Son Dakika
Güncel

Özbek Muhacirlere Yönelik Suikastler" Protesto Edildi

Türkistan Der Başkanı Kavuncu: "Biz Orta Asya Müslümanları, Türkiye'ye hicret etmek mecburiyetinde kaldık.

11.01.2015 17:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkistan-Der Başkanı Burhan Kavuncu, Orta Asya Müslümanları olarak Türkiye'ye göç etmek zorunda kaldıklarını belirterek, "Orta Asya Müslüman halklarının feryadına kulak verilsin istiyoruz" dedi.

Fatih'teki Saraçhane Parkı'nda bir araya gelen Türkistan-Der, Mazlum-Der ve Doğu Türkistan Maarif ve Dayanışma Derneği üyeleri, "Özbek muhacirlere yönelik suikastleri" protesto etti.

Kavuncu, burada yaptığı konuşmada, Özbeklere yönelik suikastlerin devam ettiğini savunarak, son olarak İstanbul'da Özbek din adamı Abdullah Buhari'nin öldürüldüğünü anlattı.

Türkistan Müslümanları olarak, Türkiye halkına ve yöneticilerine dostça ve kardeşçe taleplerini iletmek istediklerini anlatan Kavuncu, "Biz Orta Asya Müslümanları, Türkiye'ye hicret etmek mecburiyetinde kaldık. Tıpkı Hazreti Muhammed'in Medine'ye hicreti gibi. Biz Orta Asya Müslüman halklarının feryadına kulak verilsin istiyoruz. Biz zalim bir diktatörün eziyetlerinden kaçtık" dedi.

Kavuncu, Özbekistan'da büyük sıkıntılar yaşadıklarını anlatarak, "Rabbimiz Allah'tır dediğimiz için işkenceye uğramamak için oradan kaçtık. Bu insanların hicret sebeplerini Türkiye Müslümanlarının iyi anlaması lazım. Çükü muhacirlerin kardeşi ensar olmak mecburiyetindedir" diye konuştu.

Mazlum-Der İstanbul Şube Başkanı Cüneyt Sarıyaşar, muhacire ensar olmak gerektiğini belirterek, bunun hem dinin hem de insanlığın bir gereği olduğunu söyledi.

Kırgızistan, Doğu Türkistan, Tacikistan ve Özbekistan'dan zulümler yapılırken duyarsız kalınmaması gerektiğini dile getiren Sarıyaşar, "Son günlerde Fransa'da kesinlikle tasvip etmediğimiz bir olay yaşandı. Bu olayın dünya basınında ne kadar yer aldığını görüyoruz. 12 insan öldü. Aynı saatlerde İslam topraklarında bizim tespitlerimize göre 300'ün üstünde insan katledildi" ifadelerini kullandı.

Doğu Türkistan Maarif ve Dayanışma Derneği adına konuşan Abdulahad Abdurrahman, Doğu Türkistan Müslümanlarının yıllardan beri zulme uğratıldığını söyledi.

Doğu Türkistan Müslümanları olarak nerede zulüm varsa orada bulunan kardeşlerinin yanlarında olduklarını belirten Abdurrahman, "Bütün zulüm çeken kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Özbek halkı bizim kardeşimizdir onlara daha fazla sahip çıkacağız. Zalimler yok olacaktır" dedi.

Konuşmalar sırasında sık sık, "Türkiye kardeşine sahip çık", "Katil Kerimov hesap verecek" sloganları atıldı.

Gruptakiler, duaların okunmasının ardından dağıldı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Özbek Muhacirlere Yönelik Suikastler' Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement