Özbekistan Cumhurbaşkanı Kerimov'un Vefatı - Son Dakika
Güncel

Özbekistan Cumhurbaşkanı Kerimov'un Vefatı

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'teki en eski camilerden birine, geçen haftada vefat eden Cumhurbaşkanı İslam Kerimov'un adının verildiği bildirildi.

13.09.2016 20:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'teki en eski camilerden birine, geçen haftada vefat eden Cumhurbaşkanı İslam Kerimov'un adının verildiği bildirildi.

Kerimov'un küçük kızı Lola Kerimova, sosyal paylaşım sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, Özbekistan alimleri ve kamuoyunun teklifi üzerine Taşkent'te restore edilmekte olan eski bir camiye babasının anısına "İslam Ata" adının verildiğini belirtti.

Kerimova, geçen sene çıkan yangında zarar gören caminin kendisi ve eşinin imkanlarıyla tamir edilmekte olduğunu ve bundan dolayı son derece memnun olduklarını kaydetti.

Orta Asya'daki cami mimarisi geleneklerine uygun olarak yenilenen 300 yıllık caminin, Taşkent'in en eski camilerinden olduğunu vurgulayan Kerimova, bu restorasyonun Özbek halkının dini ve manevi değerlerine sahip çıktığını gösterdiğini ifade etti.

Büyük İpek Yolu üzerinde yürüyen kervanların bu caminin ışıklarıyla yol aldığını hatırlatan Kerimova, "İslam Ata" camisinin bundan sonra da İslam dininin iyilik, barış, hoşgörü, şefkat ve muhtaçlara yardım etme gibi değerleri teşvik eden bir mesken olacağına inandığının altını çizdi.

Beyin kanaması geçirmesinin ardından tedavi gördüğü hastanede 2 Eylül'de vefat eden Kerimov, doğduğu Semerkant'taki Şahi Zinde Külliyesi yakınındaki mezarlığa defnedilmişti. 1938 doğumlu Kerimov, 1989 yılından ölümüne kadar ülkeyi yönetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Özbekistan Cumhurbaşkanı Kerimov'un Vefatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement