Özbekistan'da Vatan Muhafızları Günü - Son Dakika
Güncel

Özbekistan'da Vatan Muhafızları Günü

Özbekistan\'da Vatan Muhafızları Günü

Özbekistan Cumhurbaşkanı Kerimov: "Uluslararası koalisyon güçlerinin Afganistan'dan çekilmesi, Orta Asya bölgesindeki tüm ülkeler için ciddi bir sınav olacak”

14.01.2014 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov, uluslararası koalisyon güçlerinin Afganistan'dan geri çekilmesinin, Orta Asya bölgesindeki tüm ülkeler için ciddi bir sınav olacağını belirtti.

Özbekistan Cumhurbaşkanı Kerimov, "Vatan Muhafızları" günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, son yıllarda modern cephane ve askeri teçhizat ile donatılan, hızlı hareket edebilir, yüksek talep ve standartlara uygun, ülkenin güvenliği ve toprak bütünlüğünü, halkın barış ve huzurunu korumaya kadir ulusal orduyu oluşturmaya yönelik çok büyük çalışmalar gerçekleştirdiğini belirtti.

Kerimov, dünyada meydana gelen gerginlik ve çatışmaların, aşırıcılığın güçlenmesinin, Afganistan'daki savaşın ve bu sorunun çözümüne yönelik belirsizliğin devam etmesinin, yasadışı uyuşturucu kaçakçılığının yaygınlaşmasının ve ülke sınırlarına doğrudan tehditlerin artmasının derin tedirginlik ve endişe uyandırdığını vurguladı.

"Uluslararası koalisyon güçlerinin Afganistan'dan geri çekilmesinin, Orta Asya bölgesindeki tüm ülkeler için ciddi bir sınav olacağını" kaydeden Kerimov, özellikle sınır bölgelerinde gerginliğin daha da artabileceğini vurguladı. Kerimov, terör tehditlerini zamanında tespit etmenin, Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve askeri birlik komutanlıklarının esas görevlerinden olduğunu belirtti.

Özbekistan Cumhurbaşkanı Kerimov tarafından imzalanan kararnameyle, başarılı silahlı kuvvetler ve emniyet görevlileri, devlet nişan ve madalyalarıyla ödüllendirildi. - Taşkent

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Özbekistan'da Vatan Muhafızları Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement