(Özel Haber) Edirne'de Simide Zam Yok - Son Dakika
Güncel

(Özel Haber) Edirne'de Simide Zam Yok

(Özel Haber) Edirne\'de Simide Zam Yok

Susamın kilo fiyatında son iki ayda zam olmasına karşın Edirne'de simide zam gelmedi.
İstanbul başta olmak üzere bazı şehirlerde simide zam yapılmasına karşın Edirne'de simitler, eski fiyatı olan 75 kuruştan satılıyor.

28.11.2013 12:30

Susamın kilo fiyatında son iki ayda zam olmasına karşın Edirne'de simide zam gelmedi.

İstanbul başta olmak üzere bazı şehirlerde simide zam yapılmasına karşın Edirne'de simitler, eski fiyatı olan 75 kuruştan satılıyor. Yakın bir zamanda susamda yüksek artış olmadığı takdirde Edirne'de simide zam yapılmayacağı ifade edilirken, üreticiler de vatandaşlar da fiyatlardan memnun olduğunu söyledi.

Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Emin İnağ konu ile ilgili yaptığı açıklamada, susamda kilo bazında yaşanan artışın simidin tane fiyatına yansımasının doğru olmadığını söyledi. Bir yıl önce 80 gram simidi 75 kuruş olarak belirlediklerini dile getiren İnağ, simit satışının 75 kuruş üzerinden devam ettiğini belirtti. İnağ, "Haberlerden takip ettiğimize göre Türkiye'de tüketilen susamın yüzde 5'ini kendi çiftçimiz tarafından üretildiği söyleniyor. Susamın dışarıdan ithal edildiği yönünde haberler var. Endonezya, Hindistan gibi ülkelerde üretildiği, tabi oralarda da bu yıl coğrafi şartların olumsuz olduğu yönünde üretimin düştüğü bildirildi. Ama henüz bizim simitçilerimizde öyle bir talep olmadığı gibi de 6 TL artış ile 10 TL arasında susamın arttığı söyleniyor. Bir kiloda gelen artışın bir simide yansıması, bana göre doğru değil, bizde olsa olsa 85 kuruş, bilemedin 1 TL'ye çıksın. Ama bu da öyle kolay çıksın demekle olmuyor, odası tarafından böyle bir talep geldiğinde inceleniyor, girdi fiyatlarındaki fark, daha önceki dönemlerdeki fiyatlara ve girdilere bakılarak uygulanabiliyor" diye konuştu.

FIRINCI KARAMAN: "SUSAMA İKİ AYDA 2,5 TL ZAM OLDU"

Fırıncı ustası Ferhat Karaman, simidin İstanbul'da 1,40 TL olduğunu, Edirne'de ise 75 kuruş olduğunu belirterek, "Edirne'de zam olmadı, olmaz da. İleri ki dönemlerde olabilir, ama şu an için olmadı. Susamın kilo fiyatı 6,5 TL'den 9 TL'ye yükseldi. İki ayda 2,5 TL zam oldu" dedi.

"SİMİT ALMAYA GELEN 10 KİŞİDEN 8'İ FİYAT SORUYOR"

Simit satışı yapan Göksel Görücü ise, Edirne'de simit almaya gelen 10 kişiden 8'inin simide zam gelip gelmediğini sorduğunu belirtti. Görücü, "Edirne'de şu an simide zam yapılmadı. 80 gram olan simidi 75 kuruştan satıyoruz. İstanbul'da 90 gram simit 1,40 TL'ye satılıyor. İleride ne olur, zam gelir mi gelmez mi bu da tartışılır" şeklinde yorumladı.

"ZAM GELMEMESİ SEVİNDİRİCİ"

Simit almaya gelen Burç Deniz, Edirne'de simide zam gelmediği için çok sevinçli olduğunu ifade ederek, "Zam gelmediği için sevinçliyiz. Simit yiyebiliyoruz. Öğrenci arkadaşlar için de çok iyi oldu zam gelmemesi. İstanbul'da ve diğer zam gelen şehirlerdeki insanlar için üzülüyorum" diye konuştu. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel (Özel Haber) Edirne'de Simide Zam Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement