Şampiyon Boğa Otomobil Fiyatına Satıldı - Son Dakika
Güncel

Şampiyon Boğa Otomobil Fiyatına Satıldı

Şampiyon Boğa Otomobil Fiyatına Satıldı

İzmir hayvan pazarında, 1 tonun üzerindeki ağırlığıyla dikkat çeken "Delibaş" isimli boğa, ikinci el otomobil fiyatına alıcı buldu.

18.09.2015 10:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir hayvan pazarında, 1 tonun üzerindeki ağırlığıyla dikkat çeken "Delibaş" isimli boğa, ikinci el otomobil fiyatına alıcı buldu. Boğa, 14 bin TL'ye satıldı. Pazar esnafı alıcılara, "Hafta sonu hayvan kalmaz" uyarısında da bulundu.

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala kurbanlık pazarlarında da hareketlilik artmaya başladı. İzmir kurban pazarında satılan 1 tonun üzerindeki boğalar ikinci el otomobil fiyatına müşteri buluyor. İzmir'deki hayvan pazarında en çok dikkat çeken ise 1 tonun üzerindeki ağırlığıyla "Delibaş" isimli boğa oldu. Devasa cüssesi ile görenleri şaşırtan "Delibaş", ikinci el otomobil fiyatına alıcı buldu. Delibaş'ın sahibi Nusret Bolyurt, dev boğanın fiyatını 18 bin TL olarak belirlemişti. Alıcısı çıkan Delibaş yapılan pazarlık sonucu 14 bin TL'ye satıldı.

Erzurum Pasinler'den geldiklerini söyleyen satıcı Bolyurt, "49 hayvanın 39'unu sattık. Samsunlu arkadaşım 30 tane getirdi, 1 tane kaldı. Muşlu arkadaşım getirdi birkaç tane kaldı. Bu sene piyasa çok güzeldi. Her sene güzeldi ama bu sene daha güzeldi" dedi.

Pazarın en iri hayvanını sattığını söyleyen Bolyurt, "En güzel, en pahalı hayvanım buydu. 14 bin liraya sattık. Bu hayvan şampiyondur. Tüm çadırların en dolgun en ağır hayvanı budur. Bu hayvanı hep doğal besinlerle besledik, iğne falan yapmadık. Allah ne verdiyse o" diye konuştu.

"CUMARTESİ, PAZAR BİTER"

Bir başka çadırda ise yapılan pazarlık sonucu kurbanlık dana, kilosu 16 liradan alıcı buldu. Bu sene işlerin iyi olduğunu söylen kurbanlık esnafı Kazım Selvi, "Müşteriyi üzmüyoruz, 3-5 kuruş kazanıyoruz. Bu sene 32 hayvan getirdik, 18 tane sattık. Bayrama kadar bitmesini umuyoruz. Cumartesi, Pazar günü hayvan kalmaz zaten" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şampiyon Boğa Otomobil Fiyatına Satıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement