Yaralı Karacayı Kurtarmak İstedi Yardım Eden Olmadı - Son Dakika
Güncel

Yaralı Karacayı Kurtarmak İstedi Yardım Eden Olmadı

Yaralı Karacayı Kurtarmak İstedi Yardım Eden Olmadı

İzmit ilçesinde, arkadaşının çarptığı karacayı kurtarmak isteyen minibüs şoförü, her yeri aramasına rağmen istediği yardımı bulamayınca karacayı kurtaramadı.

13.07.2014 11:19

İzmit ilçesinde, arkadaşının çarptığı karacayı kurtarmak isteyen minibüs şoförü, her yeri aramasına rağmen istediği yardımı bulamayınca karacayı kurtaramadı.

İzmit'e bağlı Kuruçeşme'de, arkadaşının seyir halindeki aracıyla çarptığı karacayı kurtarmak isteyen Adnan Özalp isimli minibüs şoförü, aradığı tüm birimlerden olumsuz cevap aldı. Özalp'in arkadaşına ait yolcu minibüsü, yola aniden atlayan bir karacaya çarparak yaralanmasına neden oldu. Tesadüfen olay yerinden geçen Özalp, arkadaşının aracında yolcu bulunması nedeniyle ilgilenemediği yaralı karacayı kendi aracına alarak evine getirdi. Özalp, burada telefonla polis, itfaiye ve veterinerlik bürolarına haber vererek yaralı karacayı tedavi ettirmek istedi. Aradığı birimlerce 177 Orman Genel Müdürlüğü ekiplerine yönlendirilen Adnan Özalp, haber verdiği yetkililerin gelmesini bekledi. Yaralı karaca ise aldığı darbelere daha fazla dayanamayarak öldü. Aradığı telefonlarda kendisine yardım edilmediğini iddia eden Adnan Özalp, şöyle konuştu: "Şehir içinde şoförlük yapıyorum. İşim bitince evime çıkıyordum. Yolun yarısına geldim, baktım benim bir arkadaşım yolun yarısında duruyordu. Dedim herhalde arabada rahatsızlanan oldu. Yola baktım, bir hayvanı alıp taksiye koyuyorlardı bagaja. Hemen ben müdahale ettim. Dedim, 'Bu hayvanı bagaja koyuyorsunuz, ölür. Getirin benim arabamda dursun, hemen yetkilileri çağırırım ilk yardımı yapılsın' 155'i, itfaiyeyi aradım hepsi 177'yi aramamı söyledi, aradım. Hayvanı arabaya aldığımda resimlerini çektim yaşıyordu. Ama ekipler bu gelmediği için öldü hayvan."

Yaban hayvanlarının bölgede sıkça görüldüğünü dile getiren Özalp, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sabah erken saatlerde bütün doğa hayvanları önümüze çıkıyor. Tilki var, domuz, geyik, çakal var. Yolun kenarına bir tel örgü yapılsa hayvanlar önümüze çıkmaz. Çünkü, süratli indiğimiz için aniden önümüze çıkıyorlar. Bu hayvanlar aç oldukları için geziyor. Yolun karşısına geçerken de ister istemez bu tür kazalar oluyor."

Talihsiz hayvan olay yerine gelen orman koruma ekiplerince tutanak tutulması sonrasında uygun bir yere gömülmek üzere götürüldü. Orman koruma ekipleri, bu tarz kazaların sıkça yaşandığını, ancak hayvanların çok hassas bir yapısı olduğu için kaza sonrası kurtarılma şansının çok az olduğunu dile getirdi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yaralı Karacayı Kurtarmak İstedi Yardım Eden Olmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement