Özgür ve Özerk Sanat" Konferansı Beşiktaş'ta Gerçekleştirildi - Son Dakika
Yerel

Özgür ve Özerk Sanat" Konferansı Beşiktaş'ta Gerçekleştirildi

Beşiktaş Belediyesi tarafından Dünya Tiyatro Günü etkinlikleri kapsamında çok sayıda tiyatro sanatçısının katıldığı ‘Özgür ve Özerk Sanat’ konulu bir konferans düzelendi.

26.03.2015 14:07

Beşiktaş Belediyesi tarafından Dünya Tiyatro Günü etkinlikleri kapsamında çok sayıda tiyatro sanatçısının katıldığı 'Özgür ve Özerk Sanat' konulu bir konferans düzelendi. Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, "Sanatın insana dokunuşunu siyasetçinin insana dokunmasından daha değerli ve anlamlı ve etkilidir" dedi.

Beşiktaş Belediyesi tarafından 27 Mart Dünya Tiyatro Günü etkinlikleri kapsamında 'Özgür ve Özerk Sanat' konulu bir konferans düzenlendi. Fulya Sanat Merkezi'nde düzenlenen konferansa Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın yanı sıra ünlü tiyatro oyuncusu Dilek Türker ve çok sayıda tiyatrosever katıldı. Tiyatronun Türkiye siyaseti ve Türk sanat dünyasındaki yerinin konuşulduğu konferans, mini bir tiyatro gösterisi ile başladı.

"SANATIN İNSANA DOKUNUŞU, SİYASETÇİNİN DOKUNMASINDAN ETKİLİDİR"

Konferans öncesi açılış konuşmasını yapan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, sanatçıların özgür olmadığı bir ortamda üretmesinin güç olduğunu belirterek, "Beşiktaş İstanbul'un olduğunu gibi kültürün ve sanatın kalbi olma iddiasını da taşıyor. Genelde şehirlerin merkezlerindeki metropol semtler sanat noktasında bir rol üstlenmek zorundu. Bir zorluğu daha var büyük yerlerde olmanın. O da halkı örgütlemektir. Halkı örgütlediğinizde yani 'sanat halk içindir, sanat sanat içindir' tartışmaların içerisinde hiç şüphesiz insana dokunmak gerekiyor. Sanatın insana dokunuşunu siyasetçinin insana dokunmasından daha değerli ve anlamlı ve etkilidir. Siyasetin kendi kompleksi içerisinde beceremediğini sanatın becermesini engellediğini düşünürsek, çok daha önemli bir sorumluluğumuz var" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Özgür ve Özerk Sanat' Konferansı Beşiktaş'ta Gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement