Pakistan'da Okula Silahlı Baskın: 145 Öğrenci ve Öğretmen Öldü - Son Dakika
Güncel

Pakistan'da Okula Silahlı Baskın: 145 Öğrenci ve Öğretmen Öldü

Pakistan'ın Peşaver kentinde silahlı saldırganlar okul basıp 500 öğrenciyi rehin aldı. Askerler okulu kuşatırken olayda 145 öğretmen ve öğrenci hayatını kaybetti.

16.12.2014 09:09  Güncelleme: 11:29

Pakistan'ın Peşaver kentinde silahlı kişiler bir askeri okuldaki yüzlerce öğrenci ve öğretmeni rehin aldı. Olayda 132 öğrenci 10 okul personeli ve 3 asker toplamda 145 öğrenci ve öğretmen hayatını kaybederken 122 kişi de yaralandı. Kanlı saldırıyı Taliban'ın 'Tahrik-i Taliban Pakistan' adı verilen bir kolu üstlendi. Öğrencilerin okula veda partisi için gittiği öğrenildi.

ÜÇ GÜN YAS İLANI

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ve Genelkurmay Başkanı Rahil Şerif, Peşaver'deki kanlı okul baskının ardından bölgeye hareket etti. Peşaver kentinin bağlı olduğu Hayber Paktunhva eyalet yönetimi de üç günlük yas ilan etti.

NELER OLDU?

Pakistan'ın kuzeybatısındaki Peşaver kentinde gerçekleşen olayda, silahlı kişiler bir askeri okulu bastı. Olayda 132 öğrenci, 10 öğretmen ve 3 asker hayatını kaybederken 122 kişinin de yaralandığı saldırının ardından Pakistanlı komandolar olay yerine gitti ve okulu ablukaya aldı. Çıkan çatışmada 4 Taliban militanın da öldürüldüğü belirtildi.

Fotoğraf Dawn News'ten alınmıştır.

"İNTİHAR KOMANDOSUYUZ"

Üzerlerinde bomba bulunan altı Taliban militanının, okula girerek etrafa rastgele ateş açtıkları bildirildi. Polis okulu güvenlik kordonuna alırken militanların her birinin intihar komandosu olduğunu söyledikleri öne sürüldü.

TALİBAN: AYNI ACIYI YAŞASINLAR

Taliban sözcüsü Muhammed Umar Horasani olayı neden yaptılarına dair, "Ordunun okulunu seçtik çünkü hükümet bizim ailelerimizi hedef alıyor. Onların da bu acıyı hissetmesini istiyoruz" dedi.

ORDUNDAN AÇIKLAMA GELDİ

Olayla ilgili konuşan Pakistan ordusu sözcüsü, "Okulda bulunan 500 kişinin büyük bir çoğunluğu arka kapıdan güvenli bir şekilde çıkarıldı." ifadelerini kullanıldı.

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ise yayınladığı bildiride çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği kanlı saldırıyı şiddetle kınadığını açıkladı.

"YAŞLARI BÜYÜK OLANLARI ÖLDÜRÜN"

Öte yandan Pakistan Ordusu'nun kurtarma operasyonu başlattığını bildiren Anadolu Ajansı, öğrencilerin büyük kısmının güvenli bir şekilde arka kapıdan çıkarıldığını belirtti.

Taliban'ın 'Tahrik-i Taliban Pakistan' adı verilen bir kolu okula giren altı militana yaşları büyük öğrencileri öldürme emri verdikleri bildirildi.

Fotoğraf Dawn News'ten alınmıştır.

TALİBAN HAKKINDA

Taliban, Sovyet-Afgan Savaşı'nın ardından Rusların 1989'da geri çekilmesinden sonra Afganistan'daki merkezi hükümetlerin zayıflıklarından yararlanarak iktidara gelmiş ve ülkenin büyük bölümünü kontolü altında tutmuştur. Temellerini Pakistan'daki medreselerde eğitim görmüş, savaştan kaçan Peştun mülteciler oluşturur. Kelime anlamı İslam öğrencileri olan Taliban, şeriat okullarından ve mülteci kampından toplanan askerlerden oluşur.

1994'TE İLK KEZ KENDİNİ GÖSTERDİ

1994 yılında ilk kez kendisini göstermiş, 1996'da Afganistan'ın hükümet merkezi Kabil'in kontrolünü eline geçirmiştir. O tarihten sonra ülkenin kuzeyinde konuşlanmış olan Kuzey İttifakıyla iç savaşa girişmiştir. İktidarı sırasında Pakistan, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri hükümetlerinden yardım almış, Afganistan'ın yaklaşık % 90'ını denetimi altında tutmuştur. 11 Eylül 2001 saldırılarından sonra ABD'nin saldırılardan sorumlu tuttuğu Usame bin Ladin'i koruduğu gerekçesiyle başlatılan operasyon sonucunda 2001 Kasım'ında iktidardan uzaklaştırıldı. 2004 yılında Taliban yeniden organize olarak ABD ve Müttefiklerine karşı direnişe geçti. 2009 yılında isyan kuvvetlenerek gerilla savaşına döndü.


Pakistan\'da Okula Silahlı Baskın: 145 Öğrenci ve Öğretmen Öldü
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Pakistan'da Okula Silahlı Baskın: 145 Öğrenci ve Öğretmen Öldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • MUSTAFA KEMAL: DÜNYADAKİ BÜTÜN KAOSLARIN FİTNELERİN BAŞI TAPINAKÇI SİYONİST YAHUDİLERDİR BUNLAR 1400 SENE ÖNCE BİLDİRİLMİŞ PEYGAMBER EFENDİMİZ UYARMIŞ BU ADAMLARIN MAL MÜLK PARA TOPRAK PETROL MADEN GİBİ DERTLERİ YOK BUNLARIN TEK DERDİ TEK DİN TEK IRK TEK DÜNYA YENİ DÜNYA DÜZENİ DECCALE ORDU HAZIRLIYORLAR KURAN'I KERİM'DEN KOPMASAYDIK OKUSAYDIK BUGÜN NİYE BUNLARIN OLDUĞUNU İYİ BİLİRDİK ŞÜPHESİZKİ EN İYİ YOL GÖSTEREN O'DUR 28 10 Yanıtla
    MUSTAFA KEMAL: LAN EMBESİL ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'DE BUNLARLA MÜCADELE VERMEDİMİ MASON LOCALARINI KAPATTIRMADIMI CAHİL HERİF NE BİLİYONDA KONUŞUYON SANKİ MAL BEN ÖLDÜKTEN SONRA BİLE AÇILMASIN DEDİĞİ MASON LOCALARINI ÖLÜR ÖLMEZ İNÖNÜ AÇTIRMADIMI Bİ ÇIKMIŞ BİLİYORMUŞ GİBİ KONUŞUYOR CAHİLKİ NE CAHİL AÇ BİRAZ TARİH OKU 5 5 MUSTAFA KEMAL: EN ÇOK SİNİRİME GİDEN DE YA KARDEŞİM NİYE ARAŞTIRMIYORSUNUZ DA BİLMEDEN KONUŞUYORSUNUZ BUDA BİR TEK BİZİM MİLLETE HASTIR BEN SÖYLÜYORUM İŞTE AÇIN İNTERNETTEN BİLE BULABİLİRSİNİZ BUNLARI İLK İFŞA EDEN ERBAKAN'DIR ONDAN SONRA BUNLAR KENDİLERİNİ AÇIKLAMAK ZORUNDA KALMIŞLARDIR DAVALARI TAA 5000 SENE ÖNCESİNE DAYANIR HZ. İBRAHİM ZAMANINA BUNLAR DÜNYAYI YÖNETEN GİZLİ GÜÇLERDİR BUNLAR OSMANLI'DA DA VARDI SELÇUKLU'DA DA VARDI ATATÜRK ZAMANINDA DA VARDI ÖĞRENMEK ÇOK BASİT AMA SİZ ÖĞRENMEK İSTEMİYORSUNUZ ÇÜNKÜ DOĞRULUĞUNDAN KORKUYORSUNUZ BUNLAR OLACAK BUNLARA YALAN YANLIŞ SAFSAFATA DEMEK KURAN'I KERİM'E PEYGAMBER EFENDİMİZ'E YALAN YANLIŞ SAFSATA DEMEKTİR 5 3 MUSTAFA KEMAL: İSMİM AYRICA ÇOK UYMUŞ HEM PEYGAMBERİMİZİN HEM ÖNDERİMİZİN İSMİ SİZ ATATÜRK'Ü DİNSİZ İMANSIZ GİBİ GÖSTERMEYE ÇALIŞIYORSUNUZ SİZİN YÜZÜNÜZDEN BU İNSANLAR ATATÜRK'Ü YANLIŞ ÖĞRENİYOR YANLIŞ TANIYOR ÇÜNKÜ DANA SİZDE TANIMIYORSUNUZ SİZ DİLDEN SÖZDE MİLLET ÇAĞDAŞ DESİN DİYE ATATÜRKÇÜSÜNÜZ BEN YÜREKTEN KARŞIMDA OLSANIZ İKİ SORUYLA ANLARDIM SİZİN ATATÜRKÇÜLÜĞÜNÜZÜ BURDAN KONUŞMAK KOLAY TABİ 4 1 MUSTAFA KEMAL: DR HAYRİ KIZMAM KARDEŞİİM SANA GÖRE BEN KÖRÜM BANA GÖRE DE SİZ CAHİLSİNİZ ÇOK BASİT ÖRNEK SUNUYORUM BAKMAYA CESARET EDEMİYORSUNUZ AÇIN DA BAKIN BİLMEDEN KONUŞMAYIN AMA KİME ANLATIYORUM Kİ SİZ DUYMAK İSTEDİĞİNİZİ DUYUYOR GÖRMEK İSTEDİĞİNİZİ GÖRÜYOR İNANMAK İSTEDİĞİNİZE İNANIYORSUNUZ HEMDE HİÇ GERÇEKLİK PAYI VARMI YOKMU ARAŞTIRMADAN YANİ KAFADAN ÖNYARGINIZLA SİZ KARŞIMDA OLSANIZ KONUŞAMAZSINIZ DA BURDAN ANCAK KONUŞURSUNUZ Bİ KENDİNİZİ YARGILAYIN Bİ KENDİNİZE SORMAYA CESARET EDİN YA BİZ ATATÜRK'Ü NE KADAR TANIYORUZ TARİHİMİZİ NE KADAR TANIYORUZ ATATÜRK'ÜN İLKELERİNİ ANLAMLARIYLA SORSALAR BİLEBİLİRMİYİZ SAVAŞLARINI KİMLERLE SAVAŞTIĞINI SORSALAR BİLİRMİYİZ HEP BOŞ İNSANLARSINIZ NE DEMİŞ İMAM GAZALİ CAHİLLERLE TARTIŞMAYIN ZİRA BEN HİÇ GALİP GELEMEDİM BUDA SON SÖZÜM DAHA YAZMAM 2 0
  • memleketli: dikkat ediyorumda Türk insanı ne kadarda hümanist :))) bence dünyada bizim kadar riyakar millet daha yoktur. zulüm sadece insan canı almaklamı olur?onun bunun koynuna girip hiç el değmemiş edasıyla evleneceği erkeği kandıran bayan zulüm yapmamışmıdır? şahit yok diye kendince kurnazlık yapıp devletin yada milletin malını elektiriğini, suyunu kendi zimmetine geçirmek yada çıkarı uğruna kullanmak zulüm değilmidir? bu kadar orantısız vergiler zulüm değilmidir? gıybet, yalan, riya zulüm değilmidir? Ey Türk insanı ne kadarda hümanist ve vicdab sahibisiniz!!! neyse anlayan anlar yazdıklarımı haydi hoşçakalın. . . 8 4 Yanıtla
  • Burak: Cahillik insana herseyi yaptirir 7 3 Yanıtla

Advertisement