Pakistan'daki Bombalı Saldırı - Son Dakika
Güncel

Pakistan'daki Bombalı Saldırı

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif'i telefonla arayarak Lahor'daki terör saldırısında hayatını kaybedenler için taziyelerini sundu.

29.03.2016 19:00

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif'i telefonla arayarak Lahor'daki terör saldırısında hayatını kaybedenler için taziyelerini sundu.

Gül'ün internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Şerif'in memleketi Lahor'da bir lunaparka yapılan hain saldırıdan duyduğu üzüntüyü dile getiren Gül, vahşi terör eylemini kınadı.

Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet ve yaralılara acil şifalar dileyen Gül, Pakistan halkına ve ölenlerin yakınlarına başsağlığı ve sabır temenni etti.

Abdullah Gül, terör ve aşırıcılığın ortak düşman olduğunu belirterek, Türk halkının her zamanki gibi dost ve kardeş Pakistan halkının yanında olduğunu ve acısını paylaştığını vurguladı.

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif de saldırıda çoğunluğu kadın ve çocuk çok sayıda masum sivilin hayatını kaybettiğini, Pakistan için çok kötü bir gün olduğunu ancak saldırıların Pakistan'ı terörle ve aşırıcılıkla mücadeledeki kararlılığından vazgeçiremeyeceğini söyledi.

Kısa bir süre önce Ankara ve İstanbul'da gerçekleştirilen saldırılardan duyduğu üzüntüyü ifade eden Şerif, Pakistan'ın terör ve aşırıcılık belasına karşı mücadelede Türkiye ile omuz omuza olduğunu vurguladı.

Şerif, gösterdiği vefa ve nezaket için Gül'e teşekkür ederek, Gül'ün mesajını tüm Pakistan halkına ileteceğini, dost ve kardeş Türkiye'nin desteğinin kendileri için büyük önem taşıdığını belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Pakistan'daki Bombalı Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement