Pakistan'daki Hükümet Karşıtı Gösteriler - Son Dakika
Güncel

Pakistan'daki Hükümet Karşıtı Gösteriler

Pakistan\'daki Hükümet Karşıtı Gösteriler

Pakistan'da Başbakan Navaz Şerif'in istifası talebi ile 66 gündür hükümet karşıtı gösterilerini sürdüren PAT Lideri Kadri, başkent İslamabad'da parlamento binası önündeki oturma eylemlerini sona erdirdiklerini açıkladı.

21.10.2014 23:15

Pakistan'da Başbakan Navaz Şerif'in istifası talebi ile 66 gündür hükümet karşıtı gösterilerini sürdüren Pakistan Halk Hareketi (PAT) Lideri Tahir-ul Kadri, parlamento binası önündeki oturma eylemlerini sona erdirdiklerini açıkladı.

Başkent İslamabad'da taraftarlarına seslenen Kadri, hükümet karşıtı gösterilerinin ilk aşamasını tamamlayarak amaçlarına ulaştıklarını, ikinci aşamasına geçilecek gösterilerin tüm şehirlerde gerçekleştirileceğini belirtti.

Kadri, taraftarlarına "Çadırlarınızı, eşyalarını toplayın ve evlerinize geri dönün. Bundan sonra bütün şehirlerde gösterilerimizi sürdüreceğiz. Ben de gezerek mitingler düzenleyeceğim" dedi.

Düzenlediği mitinglerle halkın demokrasi haklarını tanıtarak onları zihinsel uyandırdığını ve gözlediği hedeflerine ulaştığını dile getiren Kadri, partisinin bir dahaki genel seçimlere katılacağını ifade etti.

Kadri, devrim yapacağı iddiası ile 17 Haziran'da ülkeye dönmüş, Pakistan Adalet Hareketi'ne (PTI) destek vererek 14 Ağustos'ta çok sayıda taraftarları ile Lahor şehrinden başkent İslamabad'a yürümüştü.

Kadri'nin 30 Ağustos'ta taraftarlarına Başbakanlık Ofisi'ne yürüme çağrısı yapmasının ardından göstericiler ile polis arasında çatışmalar başlamıştı. Olaylarda 3 kişi hayatını kaybederken yaklaşık 500 kişi yaralanmıştı.

Bu arada Başbakan Navaz Şerif'in istifasını talep eden PTI Lideri İmran Han ve destekçileri, parlamento binası önündeki oturma eylemi devam ediyor. - İslamabad

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Pakistan'daki Hükümet Karşıtı Gösteriler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement