Pakistan-Hindistan İlişkileri - Son Dakika
Güncel

Pakistan-Hindistan İlişkileri

Hindistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Vikas Swarup, "Pakistan'ın terörden en fazla zarar gören değil, terörün sponsoru olan bir ülke" olduğunu öne sürdü.

02.10.2015 00:00

Hindistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Vikas Swarup, " Pakistan'ın terörden en fazla zarar gören değil, terörün sponsoru olan bir ülke" olduğunu öne sürdü.

Swarup, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif'in BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmaya ilişkin değerlendirmede bulundu.

"Pakistan Başbakanı Keşmir'deki yabancı işgalini doğru, işgalciyi yanlış olarak tanımladı" diyen Swarup, " Pakistan'a işgal ettiği Keşmir'i terk etme çağrısında bulunuyoruz" ifadesini kullandı.

Pakistan'ı terörü politika haline getirmekle suçlayan Swarup, "Pakistan terörden en fazla zarar gören değil, terörün sponsoru olan bir ülke. Keşmir'in askerden arındırılması bir çözüm değildir. Terörizmden arındırılması gerekir. Pakistan'daki istikrarsızlığın nedeni teröristleri beslemesinden dolayıdır. Komşuyu suçlamak çözüm değildir" cümlelerini kaydetti.

Başbakan Navaz Şerif, BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Keşmir bölgesinin bir kısmını kontrolü altında tutan Hindistan'ı işgalci olarak nitelemiş ve  "Keşmir'de yaşayan kuşaklar sadece verilen sözlerin tutulmadığına ve acımasızca zulme şahit oldular" demişti. Şerif, konuşmasının devamında Keşmir'in askerden arındırılması çağrısında da bulunmuştu.

İngiltere'den 1947 yılında bağımsızlıklarını kazanan Hindistan ve Pakistan, Keşmir nedeniyle 1948, 1965 ve 1971'de savaşa girmişti. Hindistan, Pakistan'ı, kontrolü altında bulunan Cammu Keşmir bölgesinde saldırı düzenlemeleri için direnişçilere silah desteği vermekle suçluyor.

Keşmir'in Pakistan'a bağlanmasını isteyen grupların 1989'dan bu yana bölgede devam eden silahlı eylemlerinde 70 binden fazla kişinin yaşamını yitirdiği sanılıyor. Hindistan'ın, Keşmir'in kontrolünü sağladığı bölgede 500 bin asker bulundurduğu biliniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Pakistan-Hindistan İlişkileri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement