Palu'da Kitap Fuarı Açıldı - Son Dakika
Yerel

Palu'da Kitap Fuarı Açıldı

Palu\'da Kitap Fuarı Açıldı

Elazığ’ın Palu ilçesinde “Kumbaralar açılıyor, Kovancılar, Palu Okuyor” projesi kapsamında kitap fuarı açıldı.

16.11.2015 15:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ'ın Palu ilçesinde "Kumbaralar açılıyor, Kovancılar, Palu Okuyor" projesi kapsamında kitap fuarı açıldı.

Kovancılar ve Palu ilçesinin ortalaşa yaptığı projede çocuklara kumbara dağıtılmıştı. Daha sonra çocukların kumbarada biriktirdiği paralarıyla kitap almaları için kitap fuarı geçtiğimiz hafta Kovancılar'da açılmıştı. Bugün de Palu ilçesinde kitap fuarı açıldı. Kitap fuarında yaklaşık 5 bin çeşit ve 40 bin adet kitap sergilendi.

Palu Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi'nde açılan kitap fuarına Palu Kaymakamı Mehmet Öztürk, Palu Belediye Başkanı Mehmet Sait Dağoğlu, ilçe protokolü, ilçedeki öğretmeler ve öğrenciler katıldı. Palu Belediye Başkanı Mehmet Sait Dağoğlu, Kovancılar ve Palu Kaymakamlığı işbirliğiyle böyle bir kitap fuarı düşünülmesi ve bu anlamda yapılan hizmetlerinden ötürü her iki kaymakama da teşekkür etti. Yapılan etkinliğin öneminden bahseden Başkan Mehmet Sait Dağoğlu, "Öncelikle bu tür etkinlikleri ciddi anlamda kitap okuma alışkanlığı kazandırmada çok anlam ifade ettiğini, kitabın dünyada en iyi arkadaş olduğunu, insanlara bilim anlamında her türlü verilerin kitap sayesinde olduğunu belirtmek isterim" dedi.

Yarınların Türkiye'sinin okuyan öğrenciler sayesinde kurulacağını vurgulayan Palu Kaymakamı Mehmet Öztürk, "Sizlerde Türkiye'nin daha ileri gitmesini istiyorsanız ve kendinizi daha ileriye almak istiyorsanız okuyan, araştıran, sorgulayan, bilgi ve donanımlı birer insan olmalısınız. Bunun için de şuan burada bulunan kitapları alıp okumanız lazım. Türkiye inşallah sizin sayenizde hak ettiği yeri alacaktır. Önümüzdeki dönem bu etkinliği daha kapsamlı bir şekilde düşünüyoruz. Sizler bugün burada biriktirmiş olduğunuz paralarla kitap alacaksınız. Bu vesileyle kitap okuma alışkanlığı kazanacak ve okuma alışkanlığı bir ateş olarak içinize düşecek ve bir daha çıkmayacak. Bende yıllar öncesinde kitap fuarına katıldıktan sonra okuma alışkanlığı kazanmıştım. İnşallah bu etkinlikler sizlere faydalı olur. Hep birlikte kitapları okuruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından kitap fuarının açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra ilçe protokolünün ve öğrencilerin gezdiği kitap fuarı 2 gün boyunca açık kalacak. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Palu'da Kitap Fuarı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement