Pamuk Ekim Alanları Son 10 Yılda Yüzde 50 Azaldı - Son Dakika
Güncel

Pamuk Ekim Alanları Son 10 Yılda Yüzde 50 Azaldı

Dünyanın en önemli pamuk üreticilerinden biri olan Türkiye'de pamuk ekim alanları son 10 yılda neredeyse yüzde 50 azaldı.

01.12.2015 16:32

Ülkemiz tekstil ve hazır giyim sektörünün temel girdilerinden pamuğun, petrol ya da su gibi stratejik bir hammadde olduğunu ifade eden Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD), Türkiye'nin pamuk üretiminde yurt içi talebi karşılayacak miktarda gerekli tarımsal potansiyele fazlasıyla sahip olduğunun altını çiziyor

Türk ev tekstili pazarının nabzını tutan TETSİAD, son 15 yıldır pamuk üretim ve rekoltesinin önemli ölçüde azaldığına ve bu düşüşün ev tekstili sektörünü olumsuz etkilediğine dikkat çekiyor. Pamuk ihtiyacının ancak üçte birini üretebilen Türkiye, her yıl 1.7 milyar doları pamuk ithalatına harcıyor. Türkiye'nin dünya genelindeki en nitelikli pamuk üreticilerinden biri olduğunu söyleyen TETSİAD Başkanı Yaşar Küçükçalık, "Ortalama tarla verimimiz; GDO'lu tohumla üretim yapmakta olan, ayrıca tarla büyüklükleri ve sulama koşulları ülkemizle karşılaştırılamayacak ölçüde daha iyi olan, dünya birincisi Avustralya'nın ardından ikinci sırada yer alıyor. Ülkemiz üreticisinin bu başarısına ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın vermiş olduğu destekleme primine rağmen ülkemiz pamuk üretiminin azalma tehdidiyle karşı karşıya kalması üzerinde önemle durulması gereken bir konudur" diyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Pamuk Ekim Alanları Son 10 Yılda Yüzde 50 Azaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement