Parası Olana Tezkere, Parası Olmayan Askere - Son Dakika
Güncel

Parası Olana Tezkere, Parası Olmayan Askere

Parası Olana Tezkere, Parası Olmayan Askere

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, bedelli askerlik konusundan maddi durumu yetersiz olan kişilerin de faydalanması için çalışma yapılması gerektiğini söyledi.

02.12.2014 18:55  Güncelleme: 20:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, bedelli askerlik konusundan maddi durumu yetersiz olan kişilerin de faydalanması için çalışma yapılması gerektiğini söyledi. Üniversitelilere dikkat çeken Tezcan, öğrencilerin öğrenim görürken yaz tatilinde askerlik vazifelerini yapmaları için gerekli düzenlemelerin yapılmasını talep ettiklerini ancak hükümetten karşılık bulamadıklarını söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, başta partisinin ilçe başkanlığı olmak üzere bir dizi ziyaret için Nazilli'ye geldi. Gündemdeki bedelli askerlik konusuyla ilgili açıklamalar yapan Tezcan, maddi durumu yetersiz olan kişilere haksızlık yapıldığını savundu. CHP'li Tezcan "İktidar hiç yaklaşmadı. Şimdi bedelli askerlik meselesinde parası olanın bedelli askerlik yapıp, parası olmayanın silahlı askerlik yapması sistemi vicdana aykırıdır. Biz bedelli askerlikten yanayız. Bedelli askerliğe karşı değiliz önce bunu söyleyeyim. Para verecek gücü olmayan kişilerin de doğrudan doğruya durumları tespit edilmiş olmak kaydıyla yoksulların da aynı haktan bedel ödemeden yararlanması gerekmektedir. Yani parası olana teskere, parası olmayan askere diye bir sistem doğru değil" dedi. Maddi durumu olmayanlara devletin yardım etmesi gerektiğini belirten Tezcan, "Bu eşitsizliğe fırsat vermeyecek bir yasa çıkartalım. Biz ona parlamentoda destek veririz. Bedelli askerlikten yanayız ancak parası olmayanın da yoksulun da bu haktan yararlanabilmesi kaydıyla" diye konuştu.

ÖĞRENCİLER İÇİN YAZ TATİLİNDE ASKERLİK ÖNERİSİ

Türkiye'de üniversite öğrencilerinin ciddi boyutta askerlik problemi yaşadıklarını dile getiren Tezcan, öğrencilerin eğitimlerini yarıda bırakmamaları için yaz tatilinde iki ya da üç aylık dönemler halinde askerlik vazifelerini tamamlamaları önerisi getirdiklerini ancak hükümetin bu önerilerine karşılık vermediğini dile getirdi. Tuzcan bunun için Meclis'te çalışma başlatacaklarını belirtti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Parası Olana Tezkere, Parası Olmayan Askere - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement