Paris Büyükelçisi Akil'e Akademik Ödül - Son Dakika
Güncel

Paris Büyükelçisi Akil'e Akademik Ödül

Paris Büyükelçisi Akil\'e Akademik Ödül

Paris Büyükelçisi Akil'e akademik ödül...Gülten Özbey, Paris, (DHA) - İzmir'de görev yapan akademisyen Gültekin kardeşler, geliştirdikleri Barış İletişimi modeli üzerine yaptıkları çalışmalar çerçevesinde, Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Hakkı Akil'e diplomatik temsiliyet alanında 'Türkiye'nin Uluslararası Gururu' ödülü sundu.

26.05.2016 15:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Paris Büyükelçisi Akil'e akademik ödül...

Gülten Özbey, Paris, (DHA) - İzmir'de görev yapan akademisyen Gültekin kardeşler, geliştirdikleri Barış İletişimi modeli üzerine yaptıkları çalışmalar çerçevesinde, Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Hakkı Akil'e diplomatik temsiliyet alanında 'Türkiye'nin Uluslararası Gururu' ödülü sundu.

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilgehan Gültekin ile Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tuba Gültekin kardeşler, Büyükelçi Akil'e Paris'teki makamında ödülünü taktim ettiler.

Paris Büyükelçisi Hakkı Akil, Böyle bir araştırma yaptığınız için sizleri tebrik ediyorum. Üniversitelerimizin önümüzdeki dönemde değişik akla gelmeyen alanlarda bu tür yenilikçi araştırmalar yapması her bakımdan hayırlı olacaktır. Bu ödüle laik gördüğünüz için emeği geçen herkese teşekkürler. Bu ödülü her zaman gururla taşıyacağım dedi.

Geliştirdikleri model çerçevesinde 25 ülkede 50 büyükelçi, 3 dışişleri bakanı, 100 diplomat ile yüz yüze görüşme gerçekleştiren öğretim üyesi iki kardeş, görüşmeler sonucunda Türkiye'yi uluslararası platformda temsil eden diplomatların barış liderliği ve güçlü iletişim temsiliyetini belirleyen 41 kategorili bir ölçek geliştirdi. Ölçek çerçevesinde üniversite öğrencilerine de anket uygulayan kardeşler Türkiye'yi temsil eden büyükelçilerin dünyada en güçlü temsil gerçekleştiren beş büyük diplomasi gücü arasında olduğu sonucuna ulaştıklarını belirtti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜM

----------

Ödül takdimi

(Tür: Dış)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Paris Büyükelçisi Akil'e Akademik Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement