Pasinler'de Muhabbet Kuşu Üretiliyor - Son Dakika
Yerel

Pasinler'de Muhabbet Kuşu Üretiliyor

Pasinler\'de Muhabbet Kuşu Üretiliyor

Erzurum’un Pasinler ilçesinde hobi olarak başladığı muhabbet kuşu bakımını daha sonra muhabbet kuşu üreticiliğine çevirdi.

14.10.2015 09:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'un Pasinler ilçesinde hobi olarak başladığı muhabbet kuşu bakımını daha sonra muhabbet kuşu üreticiliğine çevirdi.

Pasinler ilçesinde esnaflık yapan Mücahit Tadik, muhabbet kuşlarına olan merakıyla başladığı muhabbet kuşu besleme işini zamanla Albino yerli ve Hollanda cinsi muhabbet kuşu üreticiliğine dökerek ilçeye yeni bir alan açtıklarını söyledi.

Dükkanının arka kısmında hobi olarak başladığı muhabbet kuşu bakımını, daha sonra üreticiliğine başlayan Mücahit Tadik, kuşlara olan merakı ve ilgisiyle dükkanına aldığı iki muhabbet kuşuyla başladığını, zaman dahilinde ilçede böyle bir alanın olmadığından dolayı muhabbet kuşu üreticiliğine yöneldiğini, iki yıl önce dükkanın arka kısmında bir bölümünü kapatıp oraya yuvalar ve kafesler yaptırdığını, daha sonra ilçenin Kasımpaşa Mahallesinde bir apartman dairesinin alt katında uzun uğraşlar sonucunda kuş yetiştiriciliğine döndürdüğünü, yapılan emeklerin boşa gitmediğini anlattı.

Bundan sonraki amaçlarının ilçede bütün ev ve iş yerlerine muhabbet kuşu satmak olduğunu söyleyen Tadik, hizmetlerinin sadece satmak olmadığını, ayrıca belirli bir zaman evlerinde olamayan veya izine giden müşterilerinin kuşlarına da onlar gelene kadar bakımlarını üstlendiklerini ifade etti. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Pasinler'de Muhabbet Kuşu Üretiliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement