Passolig, 500 Bininci Abonesini Arjantin'de Ağırladı - Son Dakika
Güncel

Passolig, 500 Bininci Abonesini Arjantin'de Ağırladı

Passolig, 500 Bininci Abonesini Arjantin\'de Ağırladı

Canan KAYA - BUENOS AİRES / DHA Türk futbolunda elektronik bilet uygulaması tartışmaları sürerken, Passolig 600 bin üye sayısına ulaştı.

10.12.2014 23:14

Canan KAYA - BUENOS AİRES/ DHA

Türk futbolunda elektronik bilet uygulaması tartışmaları sürerken, Passolig 600 bin üye sayısına ulaştı. Seyircinin ilgisinden oldukça memnun olan Passolig yetkilileri, 500 bininci aboneye Arjantin yolculuğu hediye etti. Passolig'in 500 bininci üyesi Arjantin'de Boca Juniors-Gimnasia, Banfield-Rosario Central ve İndepentiende şöhretler karması maçını ünlü teknik direktör Hikmet Karaman'la izleyip, tangocuları yerinde seyretti.

İLK DEFA ARJANTİN'DE MAÇ İZLEDİ

Hiç hayatında maç izlemeyen ve artık bir Fenerbahçe maçını sahada izleyeyim düşüncesiyle Passolig'e abone olan Rüçhan Özcüler, birçok futbolseveri kıskandıracak şansıyla hayatındaki ilk maçını Arjantin'de izledi. Galatasaray'da Prandelli'nin yerine geleceği konuşulan ancak son anda sarı kırmızılı ekip yöneticilerinin fikir değiştirerek yerine Hamza Hamzaoğlu'nu atadığı ünlü teknik direktör Hikmet Karaman da şanslı futbolsevere Arjantin macerasında eşlik etti.

Arjantin'deki ilk gününde Banfield-Rosario Central maçını izleyen 500 bininci talihli Özcüler ve Karaman seyahatlerinin ikinci gününde ise Boca Juniors - Gimnasia La Plata arasındaki karşılaşmayı da yerinde seyrettiler.

500 bininci talihli Rüçhan Özcüler, Arjantin'de Türkiye'deki Passolig uygulamasına benzer bir uygulamanın olduğunu, Passolig, AFAPlus gibi sistemlerin yavaş yavaş bütün dünyada kullanılmaya başlanacağını düşündüğünü söyleyerek, "İyi ki Passolig abonesi olmuşum yoksa Arjantin'de maç izleme şansını elde edemezdim" dedi.

Özcüler şöyle devam etti;

"Hayatımda ilk kez maça gitmek için Passolig Kart aldım. Türkiye'de maç izlerim derken şansım yüzüme güldü ve harika bir seyahat kazandım. Futbolun en önemli ülkelerinden biri olan Arjantin'de maç izledim. Dünyanın en önemli takımlarından Boca Juniors'ı canlı canlı takip ettim."

"ARKADAŞLARIM BENİ ÇOK KISKANDI"

Arkadaşlarının talihinden dolayı kendisini çok kıskandığını belirten Özcüler, "E-Bilet uygulamasından sonra Türkiye'de tribünler artık daha güvenli ve huzurlu oldu. Arjantin'de de şiddet olaylarından dolayı federasyon AFA Kart isimli bir e-bilet uygulaması devreye sokmuş. Ancak şunu söyleyebilirim, bizimkisi çok daha güzel ve kullanışlı. Passolig kesinlikle dünyanın en iyi ve en gelişmiş taraftar kartı" diye konuştu.

500 bininci talihliye eşlik eden ve maç sırasında Özcüler'e maçın analizini de yaparak keyifli dakikalar geçirmesini sağlayan ünlü teknik direktör Hikmet Karaman ise, Passolig'in tribünlere bir klas getirdiğini dile getirerek, "Artık Türkiye'de şiddet olayları ya da kaos değil, futbol konuşulacak" dedi.

BİRÇOK ÜLKEDE E-BİLET SİSTEMİ DEVREDE, EN İYİSİ PASSOLİG

"Birçok ülkede e-bilet sistemi devrede. Arjantin, İtalya, Belçika, Macaristan bunların başında geliyor. Şunu gördüm. Türkiye'deki sistem yani Passolig en başarılısı. Hem taraftar dostu, hem de kulüplere büyük destek sağlıyor. Türk futboluna tam anlamıyla sponsor oluyor. Yetmiyor, yasanın söylediği gibi şiddeti ve düzensizliği de önlüyor. Tüm dünya e-bilet sistemiyle çok daha kolay bilet alıyor, gişeye uğramadan stadyuma girebiliyor. Türkiye'de de taraftar Passolig sayesinde çok fazla imkana kavuştu. Çevremdeki herkes Passolig'in birçok özelliğini kullanıyor. Arjantin'de de bunu gördük. Tribün terörü denince akla gelen ilk ülke Arjantin, tamamen keyif içinde maç seyredebiliyor" diyen Karaman'a göre Passolig, ülke futboluna çok şey katacak.

Karaman, "Biz yoktuk ama Türkiye'de olsak Beşiktaş - Trabzonspor maçını izlemek isterdim. Arkadaşlarım muhteşem bir atmosferin olduğunu, futbol kalitesinin yüksekliğinden bahsetti. Üstelik bu maç İstanbul'da değil, Konya'daydı. Demek ki kalite olunca futbolsever o stadyuma gidiyor. Mesele Passolig değil, Passolig bahane. Taraftar futbol istiyor. Taraftar kalite istiyor. Taraftar huzur istiyor" diye konuştu.

BOCA SEYİRCİSİ MUHTEŞEM

Arjantin'de birçok maç izlediğini ancak Boca Juniors seyircisinin kendisini çok etkilediğini söyleyen Karaman, "Takımları gol yediğinde bile bir saniye olsun susmadılar. Doksan dakika boyunca takımlarını desteklemeye devam ettiler. Türk seyircisi kesinlikle Boca seyircisinden örnek almalı. Böyle bir coşku, takıma bağlılık başka yerde yok" yorumunda bulundu.

Dünya futbolunun en önemli sorunlarından birinin güvenlik olduğunu vurgulayan Karaman, Arjantin'de de Passolig'e bazı yönleriyle benzeyen bazı yönleriyle ayrışan bir sistem kullanıldığını, özellikle Boca maçı öncesi polisin elektronik parmak izi alarak tek tek bütün seyircileri güvenlik taramasından geçirerek, taraftara huzurlu bir maç ortamı sunduğunu dile getirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Passolig, 500 Bininci Abonesini Arjantin'de Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement