Pendik-Sakarya Bölgesel Tren Seferleri Gelecek Ay Başlıyor (2) - Son Dakika
Güncel

Pendik-Sakarya Bölgesel Tren Seferleri Gelecek Ay Başlıyor (2)

Pendik-Sakarya Bölgesel Tren Seferleri Gelecek Ay Başlıyor (2)

Haydar AKAR: TREN HATLARINI EKSİKLİKLERİYLE AÇTILAR CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, incelemeleri ardından İzmit Tren Garında yaptığı açıklamada hatların bitirme konusunda hızlı bir gelişme göremediğini söyledi.

17.11.2014 15:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haydar AKAR: TREN HATLARINI EKSİKLİKLERİYLE AÇTILAR

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, incelemeleri ardından İzmit Tren Garında yaptığı açıklamada hatların bitirme konusunda hızlı bir gelişme göremediğini söyledi. Hatların acele biçimde eksiklikleriyle açıldığını söyleyen Akar konuşmasını söyle sürdürdü:

"Hızlı tren hattı iki bölümden oluşuyor. Vezirhan- Köseköy bölümünü arada sırada küfreden bir mütehit vardı. Tapeleri yayınlanan müteahhit işte o yapıyor. Köseköy'den Gebze'ye olan bölümünü ise, Yılca'da zeytin ağaçlarını kesen Kolin inşaat yapıyor. Hatlarda ciddi eksiklikler var. Normalde bu hatlar 3'üncü ayın 2014'ünde bitirilecekti. Dönemin başbakanı burada temel atarken 29 Ekim 2013'e bitirmeyi söyledi ama yetiştiremediler. 2014 yılbaşında yetiştiremediler ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde bu hatları alel acele açtılar. Ödenekte bittiği için yeni ihale süreci başlattılar ve süreç uzuyor."

Güzergahtaki trenin hızlı değil normal tren gibi çalışacağını belirten Akar, zemin koşulları ve virajların trenin hızla gitmesine izin vermediğini anlatırken, şöyle devam etti:

"Sinyalizasyon bitmediği için de banliyö trenleri çalışmıyor. Banliyö trenleri çalışacak olsa bile ana istasyonlarda duracak. Bir süre aralarda durmayacak. Banliyö trenlerini yılbaşına kadar bitirmeyi tahaüüt ediyorlar. Bakanlar, başbakanlar istiyor ve onların isteği üzerine hareket ediyorlar. Projeyi oturdukları yerde A4 üzerine çizilmiş gibi hareket ediyorlar. YHT ile yola çıktılar. YHT ile banliyö trenlerini kaldırdılar. '24 ay' dediler şu anda 32 ayı geçti. Günde 30 bin insanın seyahat ettiği bir hattan bahsediyoruz. Bu hattı bitirme konusunda daha hızlı bir gelişme olduğunu göremedim."

FOTOGRAFLI

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Pendik-Sakarya Bölgesel Tren Seferleri Gelecek Ay Başlıyor (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement