Pentagon: IŞİD'e Yönelik Saldırılar Devam Edecek - Son Dakika
Güncel

Pentagon: IŞİD'e Yönelik Saldırılar Devam Edecek

Pentagon: IŞİD\'e Yönelik Saldırılar Devam Edecek

Pentagon yetkilisi Korgeneral Mayville, Irak'ta IŞİD örgütüne yönelik düzenlenen hava harekatının gelecekte de devam edeceğini bunun başlangıç olduğunu söyledi.

23.09.2014 20:04  Güncelleme: 21:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pentagon yetkilisi, Irak'ta IŞİD örgütüne yönelik düzenlenen hava harekatının gelecekte de devam edeceğini, Irak'taki El- Kaide uzantılı grubun bir saldırı hazırlığı içerisinde olduğunu ve bunu engelleyebildiklerinden henüz emin olmadıklarını söyledi.

Pentagon adına basın toplantısı düzenleyen Korgeneral William C. Mayville, dün geceki hava taarruzları hakkında açıklamalarda bulundu. Bu bombardımanlar sayesinde, maddi kaynağı çok fazla olan ve kendisini geliştiren IŞİD'e karşı, Irak ordusuna toparlanacak ve yeni kurulan Irak hükümetinin savunma üzerine yapacağı hamleleri bekleyecek zaman sağladıklarını ifade etti.

EL KAİDE UZANTISI "HORASAN"

Bombardımanlarının çok başarılı olduğunu söyleyen Mayville, Arap ülkelerine desteklerinden ötürü teşekkür etti. El-Kaide'nin Irak uzantısı olduğu söylenen Horasan adlı örgütü bir süredir izlediklerini, onları bir saldırının son aşamasındayken engellediklerini söyledi. Bireysel olarak IŞİD liderlerini değil, stratejik kontrol noktalarını vurduklarını anlattı. Irak devleti dostları olduğu için, buradan başlamalarının daha avantajlı olduğunu söyleyen Mayville, Esad rejimine veya Suriye'ye karşı değil, IŞİD'e karşı saldırılarda bulunacaklarını duyurdu.

BOMBARDIMANLAR DEVAM EDECEK

Mayville, El Kaide'nin batılı ülkelerden gelen insanları dahi militanı yaptığını, ancak kendilerinin kararlılıkla ve devamlı saldırmaya devam edeceklerini söyledi. Mayville, IŞİD'in gerilemeye başladığını, saldırıların işe yaradığını doğrulayan kanıtlar olduğunu açıkladı. Bir soru üzerine Mayville, bombardımanlarda sivil can kaybı olduğuna dair bir bulguları olmadığını ifade etti.

"SADECE BAŞLANGIÇ"

Irak'ta olduğu gibi Suriye'de de kara kuvvetlerinin kullanılmayacağını tekrarlayan sözcü, "Suriye'de IŞİD'e yönelik saldırı sadece bir başlangıç" ifadesini kullandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Pentagon: IŞİD'e Yönelik Saldırılar Devam Edecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • gerekçe: VAH VAH ŞİMDİ HÜDAPARLILAR VE ÜLKÜCÜLER KAN AĞLIYORLAR. . 9 3 Yanıtla
  • Mustafa: AKP ışid e destek verdi bu hale getirdi şimdi de ağır abileri istedi ya mecbur destek verecekler.Fakat ülkenin böyle bir kaosa gireceği evvelce belliydi.Sanki hep beraber ülkenin başına gaile açma derdindeler. 2 3 Yanıtla
  • botan saha komıtanı zarta parta: kürtler aleyhine yazanlar pkk lı kürtler. pkk tüm kürtleri yanına çekebilmek için kürt ırkcılığını körüklemek için bu taktiği eskiden beri kullanır. . bir türk kürtlerin hepsinin pkk safına gitmesini zaten istemez. onun içinde kürtleri kemikleştirecek hareket yapmaz. kafayı çalıştır kardeşim. bu pkk da her türlü pislik vardır. ben de kürdüm ama aklımla hareket ederim. . doğru böyle. . 2 2 Yanıtla
  • bütün kürtler aynı olmalı.: DIkürt arkadaşlar eleştirilerinize dikkat edin. . israil şimdiye kadar kürtlerin aleyhine hiç konuşmadı. . israil kürtlere hep dostca davranmıştır. eleştirilerinize dikkat edin. israil kürtler aleyhine hiç konuşmadı. . . israil tüm teknolojisini kürtlere vermeye hazır. yüceler yücesi kürt ırkı artık ortadoğu nun tek hakımi sen olacaksın . israil kürtlere tüm teknolojisini vermeye hazır 2 1 Yanıtla
  • aslan: İŞİT 2 AMERİKAN UÇAĞINI DÜŞÜRDÜ. . . aMERİKADAN MEDET UMAN SÜNEPELER, BU BÖLGENİN TEK DÜŞMANI VARDIR ODA EMPERYALİST AMERİKADI VE İSRAİLDİR, KÜRTLERE ACIYORUM DENİZDEN KAÇARKEN YILANA TUTULUYORLAR. 0 1 Yanıtla
  • cemşüt: yüceler yücesi çingene yahudi devşirmesi arkana bak kim geliyo 0 0
  • Emeklilerin Yaşam Koşulları Gittikçe Zorlaşıyor
    16:59 Emeklilerin Yaşam Koşulları Gittikçe Zorlaşıyor

    Tüm Emeklilerin Sendikası, Kızılay'da basın açıklaması yaparak emeklilerin yaşam koşullarının giderek zorlaştığını belirtti. Emeklilerin beslenme, alışveriş yapma ve sağlık hizmetlerine erişim gibi temel ihtiyaçlarının karşılanamadığı vurgulandı. Sendika üyeleri, taleplerinin dikkate alınmaması halinde mitingler düzenleyeceklerini açıkladı.

  • ERÜ'de Toplumda Sosyolojik Gelişmeler Konulu Toplantı Düzenlendi
    16:58 ERÜ'de Toplumda Sosyolojik Gelişmeler Konulu Toplantı Düzenlendi

    Erciyes Üniversitesi'nde AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler ve Rektör Prof. Dr. Fatih Altun'un katılımları ile "Toplumda Sosyolojik Gelişmeler" konulu toplantı düzenlendi. Toplantıda, toplumun sosyal değişimi, bu değişimin yönü ile aileye, çocuğa, kadına ve erkeğe olan etkileri, bu değişimin zararlarının önüne geçilmesi konularında, ERÜ'de yürütülen çalışmalar hakkında akademisyenlerle görüş alışverişinde bulunuldu.

  • Kayseri 2023-2024 Hentbol Sezonu Kulüplü Küçük Erkekler Hentbol İl Birinciliği
    16:57 Kayseri 2023-2024 Hentbol Sezonu Kulüplü Küçük Erkekler Hentbol İl Birinciliği

    Kayseri ilinde düzenlenen kulüplü küçük erkekler hentbol il birinciliği müsabakaları sona erdi. Melikgazi İzzet Öksüzkaya Orta Okulu Gençlik ve Spor Kulübü-A takımı il birinciliğini elde etti.

  • İstanbul'un Yıldızları: Bir Mutluluk Hareketi Beşiktaş'ta Basın Açıklaması Yaptı
    16:55 İstanbul'un Yıldızları: Bir Mutluluk Hareketi Beşiktaş'ta Basın Açıklaması Yaptı

    Mega kentin trafiğin yoğun olduğu noktalarda bir anda ortaya çıkarak sürücüleri şaşırtan 'İstanbul'un Yıldızları' grubu, Beşiktaş'ta basın açıklaması yaptı. Grup, İstanbul'un karşı karşıya olduğu sorunlara çözümler getirecek bir dönüm noktası olan 31 Mart seçimlerinde Murat Kurum'a destek verdiklerini belirtti. Ayrıca, İstanbul'un deprem gerçeğiyle yüzleştiğini ve Murat Kurum'u depreme hazırlıkta bir şans olarak gördüklerini ifade ettiler.

  • Emeklilerden İstanbul'da Eylem... Temsili Seçim Sandığına
    16:54 Emeklilerden İstanbul'da Eylem... Temsili Seçim Sandığına "Emekliyi Soyana Oy Moy Yok" Yazılı Kâğıtlar Attılar

    Birleşik Emekliler Sendikası üyeleri, maaşlarına zam talebiyle İstanbul'daki Maltepe Meydanı'nda eylem yaptı. Eylemde temsili olarak kurulan bir seçim sandığına 'Emekliyi soyana oy moy yok' yazılı kağıtlar atıldı. 'Çay simit hesabı ile geldiniz. Emekliyi kuru soğana muhtaç hale getirdiniz' yazılı dövizler taşındı. Emeklilerin açıklamasında, 22 yıllık AKP iktidarı döneminde yalanlara karnı tok oldukları ve icraat istedikleri belirtildi.

  • İznik'ten çalınan 5 koyun Yenişehir'de bulundu
    16:52 İznik'ten çalınan 5 koyun Yenişehir'de bulundu

    Bursa'nın İznik ilçesinde çalınan 5 koyun, Yenişehir ilçesinde bulundu. Jandarma, olayla ilgili 3 kişiyi gözaltına aldı ve 2'sini tutukladı. Koyunlar ise sahibine teslim edildi.

  • Denizli'de Türkiye Voleybol Federasyonu Bölgesel Lig Müsabakaları Başlıyor
    16:52 Denizli'de Türkiye Voleybol Federasyonu Bölgesel Lig Müsabakaları Başlıyor

    Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından organize edilen Bölgesel Lig Müsabakaları, 22-24 Mart tarihleri arasında Denizli'de gerçekleştirilecek. Erkeklerde 6 takım, kadınlarda ise 8 takımın mücadele edeceği müsabakalarda grup birincileri Türkiye Finallerine katılma hakkı elde edecek.

  • Ankara'da Narkotik Operasyonunda Yakalanan Şüphelilerin Suç Kayıtları Ortaya Çıktı
    16:51 Ankara'da Narkotik Operasyonunda Yakalanan Şüphelilerin Suç Kayıtları Ortaya Çıktı

    Ankara'da gerçekleştirilen narkotik operasyonda yakalanan 4 şüpheliden birinin 15, diğerinin ise 13 farklı suçtan sabıka kaydı olduğu belirlendi. Operasyonda 8 milyon 125 bin lira değerinde 40 bin 627 adet extacy hap ele geçirildi. Uyuşturucu maddelerin Adana'dan getirildiği tespit edildi.

  • Erzincan'da 'Huzur İçin Erzincan' Projesi Üçüncü Toplantısı Gerçekleştirildi
    16:51 Erzincan'da 'Huzur İçin Erzincan' Projesi Üçüncü Toplantısı Gerçekleştirildi

    Vali Hamza Aydoğdu'nun başkanlığında düzenlenen toplantıda, 'Huzur İçin Erzincan' projesinin üçüncü toplantısı Vali Yardımcısı Yusuf İzci başkalığında gerçekleştirildi. Proje kapsamında, toplumsal bilinçlendirme ve pozitif kültürel değişim hedefleniyor. Erzincan'ı suç oranlarında daha iyi bir noktaya getirmek için paydaş kurumlarla birlikte faaliyetler görüşüldü.

  • Bağımsız İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mirhat Tekin Brusk Projelerini Açıkladı
    16:50 Bağımsız İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mirhat Tekin Brusk Projelerini Açıkladı

    Bağımsız İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mirhat Tekin Brusk, yaşam hikayesini anlatırken, bazı projelerine değindi. Projeleri arasında üniversite öğrencilerine ücretsiz konutlar, sanatçılara konaklama ve atölye desteği, kentsel dönüşümün hızlandırılması gibi konular yer alıyor.


Advertisement